Žirinovskij zaútočil na tehotnú novinárku. Psychiatri mu odporúčajú vyšetrenie

Žirinovskij zaútočil na tehotnú novinárku. Psychiatri mu odporúčajú vyšetrenie

Známy ruský politik Vladimir Žirinovskij sa opäť neovládol. Tentokrát pritiahol pozornosť svetových médií svojim útokom na tehotnú novinárku zo štátneho médiá Russia Toady, ktorý ovláda tiež nacionalista Dmitrij Kiseljov.

Ten požadoval od Žirinovského ospravedlnenie. Chovanie Žirinovského prešetrí parlamentný výbor.
Novinárka mu pritom dávala bežnú otázku týkajúcu sa obmedzenia, ktoré Ukrajina zaviedla pre vstup Rusov do krajiny.

Doslovný preklad výstupu politika (zdroj blogerka Sevastyanova): "Teraz hovorím o vás, o fúriách z Majdanu! Všetky máte besnotu maternice! Keby nebola besnota maternice, nebol by Majdan! Pozrite sa na tú hlúpu Irinu Faron (zle počuť meno), ona strieka nenávisť k Rusom! Má besnotu maternice, nemá milenca, nemá muža, nič nemá! Má zviera medzi nohami a cez svoje hlúpe ústa meče ohnivé plamene. A to isté máte aj vy! (prstom ukazuje na dve ženy- novinárky z vyššie spomínaného média). Čo vám treba?! Nehu vám treba! Kde máš tých svojich debilov (obracia sa na SBS-kára, čo stojí za ním)? Poďte sem vy dvaja! (vystúpia dvaja muži). Sem poďte!! Ja poviem a ty pribehneš ku ním a začneš ich znásilňovať. Ježiš vstal z mŕtvych! (ruský veľkonočný pozdrav). Choď ju bozkávať a objímať! (sotí do muža, ktorého zavolal SBS-kár). A ty choď za tou druhou a tiež ju bozkávaj! Ježiš vstal z mŕtvych!"

Žirinovskij následne novinárky vyhodil z parlamentu. Neskôr ruské médiá informovali, že tehotná novinárka skončila v nemocnici.

Ruský web mk.ru cituje niekoľkých psychiatrov, ktorí vyslovili podozrenie, že Žirinovskij trpí duševnou poruchou a má sexistické komplexy, nie je to totiž prvýkrát, čo nevyberane zaútočil na ženy. Forézny psychiater Michail Vinogradov mu odporúča psychiatrické vyšetrenie, pretože je nebezpečný pre okolie.