Zápasy Fortuna ligy bude vysielať Dajto aj Digi Sport. Prinášame podrobnosti

Zápasy Fortuna ligy bude vysielať Dajto aj Digi Sport. Prinášame podrobnosti Foto: Fortuna liga

Záverečné zápasy tejto sezóny Fortuna ligy, ktoré rozhodnú o novom futbalovom majstrovi Slovenska, pôjdu na dvoch staniciach.

 

 

Skupina Markíza vďaka spolupráci s Úniou ligových klubov, UFA Sports Slovakia a DIGI Slovakia ako držiteľom práv, odvysiela v máji na stanici Dajto šesť vybraných zápasov z divácky najatraktívnejších posledných kôl najvyššej futbalovej súťaže.

 

Do konca aktuálnej sezóny Fortuna ligy zostáva odohrať ešte desať kôl. Spoločnosť UFA Sports Slovakia dohodla so skupinou Markíza vysielať v máji na TV Dajto vybrané duely Fortuna ligy. Bude sa tak diať paralelne na základe súhlasu udeleného spoločnosťou DIGI Slovakia, ktorá zápasy najvyššej súťaže prináša už dlhší čas na staniciach DIGI Sport.

„Snažili sme sa vypočuť hlasy futbalových priaznivcov, ktorí majú o slovenský futbal eminentný záujem a túžili vidieť fortunaligové zápasy aj na voľne šírenom televíznom kanály. To sa nám spolu s našim marketingovým partnerom UFA Sports podarilo, a preto by som sa chcel poďakovať všetkým zúčastneným stranám, že sme napokon dospeli k dohode. Najväčším víťazom sú teda fanúšikovia, ktorí tak budú môcť sledovať napínavý záver našej ligy ako na DIGI Sport, tak aj na TV Dajto," neskrýval radosť Ivan Kozák, prezident Únie ligových klubov.

„Spoločným projektom so skupinou Markíza sledujeme otestovanie nového kombinovaného konceptu pre prenosy z fortunaligových ihrísk, kedy by jeden zápas týždenne bol k dispozícii divákom na neplatenom kanáli, ako ochutnávka ďalšieho fortunaligového obsahu, ktorý nájdu diváci na našich staniciach DIGI Sport," povedal Marcel Šatanek, generálny riaditeľ DIGI Slovakia.

Jednotlivé zápasy budú na Dajto komentovať spolupracovníci športovej redakcie TV Markíza Miroslav Špaček, Daniel Očenáš a Slávo Jurko spoločne so spolukomentátormi. Dajto ponúkne aj pozápasové rozhovory s trénermi a hráčmi.

Plán vysielania májových zápasov Fortuna ligy na Dajto a DIGI Sport:

• 28. kolo: Trenčín - Košice (utorok 5. mája o 17.15 h)
• 29. kolo: Žilina - Zlaté Moravce (sobota 9. mája o 20.15 h)
• 30. kolo: Trnava - Senica (nedeľa 17. mája o 19.00 h)
• 31. kolo: Žilina - Slovan (streda 20. mája o 20.15 h)
• 32. kolo: Trenčín - Žilina (sobota 23. mája o 17.15 h)
• 33. kolo: Žilina - Trnava al. Zlaté Moravce - Trenčín (sobota 30. mája o 17.15 h)