TV Nova spúšťa na Slovensku televíziu

TV Nova spúšťa na Slovensku televíziu Ilustr.foto: TV Nova

Televízia začne vysielať už onedlho. Ponúkať bude tradičné programy TV Nova.

 

 

Skupina Nova na Slovensku spustí novú medzinárodnú stanicu NOVA International pre Slovensko. Vysielanie voľne šíriteľných staníc zo skupiny TV Nova na Slovensku postupne skončí.

Nova International bude bude medzinárodnou verziou najsledovanejšej českej stanice TV Nova. V jej vysielaní dostanú priestor pôvodné relácie televízie Nova, ktoré majú licenciu na vysielanie v zahraničí.

„Publikum sa na NOVA International dočká obľúbených seriálov v čele s Ordináciou v ružovej záhrade 2 a Ulicou, a tiež všetkých spravodajských a publicistických relácií," povedala Alex Ruzek, programová riaditeľka skupiny Nova.

Odporúčame aj: Pozrite si hlavné formáty NOVA International, ktoré prinesie na Slovensko

Dnes ohlásila spustenie novej Markíza International aj skupina Markíza. S TV Nova má spoločného vlastníka - spoločnosť CME.

Viac: Markíza expanduje do Česka - s novou Markíza International

„Spustenie testovacieho vysielania NOVA International plánujeme na začiatku roka 2016. Už sme v kontakte so slovenskými operátormi, s ktorými rokujeme o zaradení stanice do ich základnej programovej ponuky," povedal Petr Horák, riaditeľ sekcie nových projektov skupiny Nova.

Stanica by sa v budúcnosti mala stať súčasťou ponuky satelitných a káblových operátorov na Slovensku. Dostupná bude aj na platforme VOYO.

NOVA International nahradí súčasné voľne šírené stanice skupiny Nova na Slovensku, a doplní ponuku prémiových športových staníc NOVA Sport 1 a NOVA Sport 2. Všetky tri stanice skupiny Nova budú v HD kvalite.

Televízia JOJ už roky kritizuje, že na Slovensku operátori ponúkajú české programy bez toho, aby mali na to povolenie. Z času na čas dostanú operátori pokutu za šírenie televíznych staníc bez povolenia. Krok skupiny Nova s Nova International môže byť riešením, ako to chce TV Nova riešiť.

Licenciu na vysielanie v ČR nedávno získala aj TV JOJ.