Spolumajiteľ Markízy má vyšší zisk a očakáva ďalší rast

Spolumajiteľ Markízy má vyšší zisk a očakáva ďalší rast Foto: Markíza

 

Čistý zisk americkej mediálnej spoločnosti Time Warner v štvrtom štvrťroku medziročne vzrástol o 19,4 percenta na 857 miliónov USD. Firma súčasne zlepšila výhľad zisku na tento rok a oznámila odkúpenie akcií za päť miliárd USD. Time Warner je s takmer polovičným podielom hlavným akcionárom spoločnosti CME, ktorá vlastní českú televíziu Nova.

Zisk na akciu bez mimoriadnych položiek predstavoval 1,06 dolára. Analytici v ankete agentúry Thomson Reuters očakávali v priemere zisk 1,01 dolára na akciu. Firma uviedla, že k rastu zisku prispeli vyššie príjmy káblových sietí HBO a Turner a nižšie daňové rezervy, ktoré vyrovnali aj rast nákladov na športové a pôvodné programy.

Celkové príjmy sa však znížili o šesť percent na 7,08 miliardy USD, čo je čiastočne výsledok nižšieho počtu úspešných filmov divízie Warner Bros. Jej príjmy klesli o 13 percent na 3,3 miliardy USD. Vlani filmové štúdio uviedlo na trh filmy ako je Hobit: Bitka piatich armád, sci-fi Interstellar a horor Annabelle.

Time Warner zároveň zlepšil odhad očisteného zisku na celý tento rok na 5,3 až 5,4 dolára na akciu z doterajších 5,25 USD. Analytici čakali zisk 5,26 dolára na akciu.