Šimkovičovú v INTV asi nahradí bývalá moderátorka JOJ

Šimkovičovú v INTV asi nahradí bývalá moderátorka JOJ Reprofoto Markíza

Tvárou spravodajstva chystanej televízie INTV mala byť bývalá moderátorka televízie Markíza Martina Šimkovičová. Tá sa na kandidátke Sme rodina Borisa Kollára dostala do parlamentu.

Novou tvárou spravodajstva má byť bývalá moderátorka TV JOJ Dana Španková.

„Bola u nás, má záujem. Boli by sme radi, keby nastúpila, je to len otázka podpísania zmluvnej dohody," povedala pre Omédiách.com konateľka spoločnosti INTV Zuzana Zlámalová.
Španková v minulosti pracovala ako redaktorka JOJ, moderátorka v STV a bola hovorkyňou ministerstva školstva za Jána Mikolaja. Angažovala sa aj v komunálnej politike ako poslankyňa v Moste pri Bratislave.

Dana Španková a Ľ. Huďo Foto: INTV

Odporúčame aj: Na čele novej televízie sú dve ženy z prostredia Markízy a Ruska

Televízia plánuje vysielať 24 hodín denne. Spravodajstvo jej na kľúč dodáva občianske združenie Infovojna, zakladateľa Slobodného vysielača Norberta Lichtnera, ktoré je aj vo vlastníckej štruktúre televízie.

V súčasnosti má INTV provizórne vysielanie. „Začali sme vysielať, ale len s oklieštenou vysielacou štruktúrou. Začali sme vysielať večerné spravodajstvo, publicistickú reláciu Infovojna a chystáme Inforáno. Zatiaľ nemáme naplnených 24 hodín, zatiaľ to nie je také, aby sme s tým mohli ísť von. Ale bude to plnoformátová televízia, v ktorej budú aj seriály, dokumenty aj spravodajstvo, publicistika," povedala Zlámalová.

V štúdiu INTV Ján Snopko a Peter Batthyány


Pracuje sa na vlastnom dabingu zahraničných dokumentnárnych cyklov a seriálov, vysvetľuje INTV na facebooku.