JOJ promovala Klan nepravdivou upútavkou

JOJ promovala Klan nepravdivou upútavkou Foto: JOJ

Po neúpechu na jeseň mal seriál Klan vo štvrtok nový štart. Skončil s podpriemernými číslami. Predbehla ho Jednotka aj Markíza s niekoľkonásobnou reprízou Susedov.

 


Televízia JOJ pri promovaní seriálu Klan v upútavke tvrdí, že Klan „je jediný slovenský seriál vysielaný v premiére v januári na Slovensku." Nie je to pravda. S novým dramatickým seriálom Kolonáda prichádza aj RTVS. A koncom januára Markíza s premiérovými časťami Búrlivého vína a Chlapi neplačú.

 

„Možno to bolo zo strany JOJ nedopatrením, pretože Klan určite nie je jediný slovenský seriál, ktorý bude mať premiéru v januári," reaguje na upútavku pre Omédiách.com šéf RTVS Václav Mika. Od 12. januára uvedie RTVS na Jednotke premiéru seriálu Kolonáda. „Na rozdiel od Klanu, ktorý je licencovaným formátom, je Kolonáda pôvodným seriálom z dielne RTVS. Diváci teda na obrazovkách v januári uvidia minimálne dva premiérové seriály, ale len jeden pôvodný – niekoľko krát sme zdôrazňovali, že Kolonáda sa pripravila a vyvíjala na pôde RTVS. Naviac sme samotnú prípravu a januárovú premiéru seriálu Kolonáda dlhodobo vopred verejne avizovali," povedal Mika.

Odporúčame aj: Dátum štartu nového seriálu Kolonáda je známy

Koncom januára prichádza s premiérovými časťami Chlapi neplačú a Búrlivé víno aj televízia Markíza.

JOJ na otázky Omédiách.com nereagovala.

Viac o prvom štarte: Klan prežil len tri dni

Zmienka o tom, že Klan je jediný slovenský seriál, vysielaný v januári, je na konci upútavky.