Markíza odmietla vysielať televízne spoty Aliancie za rodinu

Markíza odmietla vysielať televízne spoty Aliancie za rodinu

Aliancia v stanovisku obviňuje šéfa Markízy, že napomáha LGBT komunite.

 

 

Aliancia za rodinu je nespokojná. Chcela pred referendom vysielať reklamné spoty v najsledovanejšej televízii, tá to odmietla.

Aliancia na to reaguje pobúreným vyhlásením: „Jej generálny riaditeľ pán Zetelle bez toho, aby videl story board našej televíznej reklamy, odmietol vysielať kampaň Aliancie za rodinu pred referendom o ochrane rodiny 7. februára 2015," píše Aliancia. Generálny riaditeľ Markízy sa volá Matthias Settele.

Podľa Aliancie šéf Markízy to údajne zdôvodnil tým, že "druhá strana nemá prostriedky na kampaň".

„Týmto absurdným rozhodnutím deklaroval tri veci - po prvé, že Markíza obmedzuje právo na slobodu prejavu, po druhé, že zaujala jasné stanovisko v prospech LGBT komunity a po tretie, že nie je ani komerčnou televíziou, pretože Aliancia za rodinu chcela za odvysielanie spotov zaplatiť cenníkovú cenu," píše Aliancia.

Celé stanovisko Aliancie: Markíza, ktorá chce byť rodinným kanálom, odmieta vysielať televízne spoty Aliancie za rodinu

„Rozhodnutie televízie nijako nesúvisí s témou referenda, ale hovorí o tom, ako budeme postupovať pri každom referende,“ v svojom stanovisku pre Omédiách.com napísala televízia, s tým, že zástupcov pozve na stretnutie.

„Zatiaľ čo organizátori referenda sú pripravení tému komunikovať, ľudia s iným názorom zvyčajne nie sú organizovaní tak, aby dokázali zaplatiť reklamné spoty prezentujúce alternatívne postoje," píše televízia. 

Celé stanovisko televízie: Markíza vysvetľuje, prečo sa rozhodla nevysielať spoty Aliancie za rodinu

Priestor na reklamu nevyčlení ani RTVS: Kampaň Aliancie nebude vysielať ani RTVS