Na Eurovíziu mieri finalistka Česko Slovenskej SuperStar

Na Eurovíziu mieri finalistka Česko Slovenskej SuperStar Foto: Nova

Aj keď Slovensko sa oficiálne nezúčastňuje súťaže Eurovízia, na tomto ročníku bude súťažiť finalistka Česko Slovenskej SuperStar Gabriela Gunčíková.

 

 

Speváčka bude v medzinárodnej speváckej súťaže Eurovision Song Contest reprezentovať Česko. V európskom zápolení sa predstaví s piesňou I Stand. Na svojom webe o tom informovali organizátori súťaže. Finále sa uskutoční 14. mája v Štokholme, predchádzať mu budú dva semifinálové večery.

Dvadsaťdvaročná Gunčíková sa v roku 2011 dostala do finále speváckej súťaže Česko Slovenská SuperStar, ktorú vysielala TV Nova a TV Markíza. Súťaž nakoniec vyhral Lukáš Adamec. V tom istom roku sa stala tiež Objavom roka v ankete Český slávik. Vydala dva albumy.

"Ako interpreta sme zvolili speváčku, ktorá má za sebou veľkú skúsenosť zo zahraničia a predovšetkým disponuje úžasným hlasovým rozsahom. Gabriela Gunčíková spoločne s autormi hudby dokázala pieseň ešte zdokonaliť a svojím profesionálnym prístupom nás presvedčila, že je tou správnou voľbou pre túto výnimočnú príležitosť," povedal pre Novinky.cz Jan Potměšil, poverený kreatívny producent Eurovision Song Contest. Gunčíkovú vybrala päťčlenná porota spolu s Českou televíziou.

Súťaž Eurovízia sa koná každý rok a patrí k najsledovanejším televíznym prehliadkam populárnej hudby v Európe. Vlaňajší ročník pritiahol k televíznym obrazovkám 197 miliónov divákov z celého kontinentu.