Andrej Danko, autorom Bielikovej fotografie nie je internet

Andrej Danko, autorom Bielikovej fotografie nie je internet Foto: Omédiách.com

Sledovať oficiálny profil Andreja Danka na facebooku je celkom zaujímavé. Občas píše o sebe v prvej osobe, občas v tretej osobe.

 


Dnes zverejnil status k výročiu vstupu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa v auguste 1968. K statusu, (inak pomerne vlažný status, v ktorom vstup spriatelených vojsk do Československa nijak neodsúdil) pripojil emotívnu fotografiu od Ladislava Bielika, ktorá má názov: Muž s odhalenou hruďou pred okupačným tankom.

 

Fotka je roky symbolom augustových udalostí 1968. Patrí medzi najslávnejšie slovenské fotografie, získala mnoho ocenení a rodina Ladislava Bielika bojovala za jej autorské práva. Napriek tomu predseda parlamentu aj SNS napísal na facebooku k fotografii: foto / zdroj internet.

 

Fotku zdieľajú viaceré stránky regionálnych pobočiek SNS aj s Dankovým zdrojovaním.

Odporúčame aj: V Dankovom tíme skončila hovorkyňa, problémom mohol byť status na facebooku

Keďže Danko neumožňuje verejnosti komentovať jeho statusy, kde by sme ho mohli na to upozorniť, a keďže SNS si potrpí na symboly, tak aspoň takto:
Pán Danko, alebo admin, ktorý spravuje Váš účet na facebooku, fotografiu neurobil "Internet" ani mu fotka nepatrí, autorom fotky je Ladislav Bielik.

Aktualizácia o 17:00: Po pár hodinách bolo ako zdroj k foto uvedené Camera Obskura. Krátko pred 17 hodinou Danko pôvodný status aj s fotkou zmazal a zverejnil nový o auguste, ale už bez fotografie.