Banáš z nemocnice nahral video, v ktorom tvrdí, že on kovid nikdy nespochybňoval (VIDEO)

Banáš z nemocnice nahral video, v ktorom tvrdí, že on kovid nikdy nespochybňoval (VIDEO) Reprofoto video facebook Jozef Banáš

Šíriteľ konšpirácií Jozef Banáš, ktorý sa donedávna zviditeľňoval aj tým, že zľahčoval ochorenie COVID-19, je dnes s týmto ochorením v nemocnici, podľa jeho zaťa na kyslíku. Jeho dcéra Adela Vinczeová spolu s manželom Viktorom Vinczem v piatok zverejnili emotívne video, v ktorom vyzývali ľudí, aby ochorenie nezľahčovali.

Dnes zverejnil video aj Jozef Banáš, ktoré nahral v nemocnici.

Banáš sa posledné mesiace zviditeľňoval spochybňovaním vážnosti ochorenia a spochybňovaním pandemických opatrení. Na testy nešiel a odmietal sa aj očkovať s tvrdením, že on a jeho manželka majú silnú imunitu, ktorá ich ochráni. „Máme obaja pocit, že napriek veku máme solídnu úroveň imunity. Zdravo sa stravujeme, športujeme, otužujeme sa obaja v ľadovej vode. Takže si myslím, že pre nás testovanie ani potenciálne očkovanie nie sú potrebné,“ povedal pre Plus jeden deň.

Imunita ho zjavne neochránila. Podľa slov jeho dcéry choroba ho pred 10 dňami pripútala k lôžku. Dcéra popisovala, že nič nejedol, ťažko sa mu chodilo, dýchalo, v piatok sa jeho stav zhoršil natoľko, že ho odviezla sanitka do nemocnice.
Na videu vidieť, že sa mu ťažko dýcha.

Odporúčame aj: Adela Vinczeová: Otec skončil s covidom v nemocnici, možno teraz pozmení názor na covid (VIDEO)

V lete Banáš napríklad písal, že nerozumie nebezpečenstvu koronavírusu, nechápe iracionalite s rúškami a pýta sa, načo je vakcína proti koronavíru: “Hoci som sa opakovane pýtal a pýtam, dodnes nikto nevysvetlil v čom spočíva nebezpečenstvo koronavírusu, keď sa podľa oficiálnych štatistík na Slovensku z 1.500 nakazených 1.400 vyliečilo a z nich umrelo 28, aj tí na kombináciu diagnóz… Tiež som nezaznamenal informáciu o veku, sociálnom statuse a diagnózach tých 28 „obetí“ vírusu. Rovnako nerozumiem, načo nám bude sérum proti vírusu, keď sa tých 1.400 vyliečilo aj bez neho. Jediným vysvetlením je, že vlády za veľké peniaze sérum nakúpia a o to predsa ich výrobcom ide…,” napísal Banáš.

K úmrtiam na kovid v domovoch dôchodcov napísal toto: “V televízii riaditeľka domova dôchodcov s ľútosťou konštatovala, že jej umreli chovanci. Na rozdiel od pani riaditeľky som mal doposiaľ pocit, že do starobincov sa chodí umierať. Znie to cynicky, ale nepočul som o tom, že by niekto zo starobinca odišiel živý. Mám nedobrý pocit, že nás ani tak neohrozuje vírus korona, ale vírus blbosť.” Vysmieval sa, že korona je tak "zákerná" choroba, ktorú bez testu nikto nezbadá. Len pred dvoma týždňami zdieľal status, kde sa z ochorenia vysmieval.

Dnes však tvrdí, že on nikdy kovid nespochybňoval. "Kovid je choroba a ja sa snažím s chorobami prestať bojovať ale pochopiť, čo nám ľudstvu chce táto choroba povedať." A že pýcha, ktorá v ňom bola, je tiež odkazom tejto choroby.