Marcinova talkshow nie je originálna. Kopíruje talkshow Jimmyho Fallona

Marcinova talkshow nie je originálna. Kopíruje talkshow Jimmyho Fallona Reprofoto RTVS

Tvorcovia Marcinovej talkšou, ktorá sa vyrába za štátne peniaze, sa inšpirovali v americkej šou pri názve, logu, znelke aj scénkach.

 

 

Minule sme vám ukázali, ako je to s kreativitou okolo tzv. prestížneho galavečera OTO, kde mnohé scénky sú už pravidelne preberané od amerických talkšou.

Viac: Scénky na OTOvi neboli originálne. Našli sme ich v amerických talkshow

Ani tvorcovia Marcinovej talkšou neododali youtube. Učarovala im The Tonight Show Jimmy Fallon. Talkshow Petra Marcina: Neskoro večer je už druhý rok platená z peňazí zo štátneho rozpočtu na základe zmluvy so štátom - teda ako verejnoprávny program, jeden diel vychádza na 25 tisíc eur. vyrába ju spoločnosť Akran.


Tvorcovia Marcinovej šou sa inšpirovali americkou šou pri názve a ale aj úvodnej piesni (porovnajte základným motív piesne a melódiu, kde americké hehehe zmenil Marcin na Hej hej hej hej. (tu a tu).

Tých podobností je viac, napríklad obľúbená scénka „výmena úst," keď si moderátor Peter Marcin vymenil ústa so Sajfom, je pravidelná scénka u Jimmyho Fallona s názvom Lip Flip. Na videu (dole) môžete porovnať originál s napodobeninou.

 

Alebo hádanie slova podľa čítania z pier (porovanie videí pod článkom): Originál u JF a scénka Marcina s Matejom Landlom (približne od 29:50). Aj ďalšie scénky.

Odporúčame aj: Maskoti Smeru sú roky tvárami RTVS

Pri toľkej inšpirácii by stálo na zváženie, či by RTVS predsa len nemala kúpiť licenciu, alebo za tie peniaze hľadala niečo originálne.

Za tip ďakujeme čiteľovi Petrovi Raticovi.