Prezidentská stránka Roberta Fica radí, ako schudnúť

Prezidentská stránka Roberta Fica radí, ako schudnúť Reprofoto

Ako nepribrať cez Veľkú noc? Ako schudnúť po pôrode? A koľko kalórií môžeme denne prijať, keď sa rozhodneme držať diétu? Tak tieto všetky veci sa dozviete, ak vyťukáte stránku www.fico2014.sk.

 


Na stránke, ktorá patrila len pred niekoľkými mesiacmi k tým najpromovanejším, už o Robertovi Ficovi ani nechyrovať. Presmeruje vás na web o diétach.

 

Fico2014.sk bola hlavnou stránkou Roberta Fica v jeho kampani pri prezidentských voľbách v minulom roku. Stovky bilbordov, letákov, odkazov, internetové kampane zdobila tvár Roberta Fica a len odkaz na stránku Fico2014.sk. Premiér na nej predstavoval svoju víziu, ale aj spoty a prehlásenia. Dokonca ešte krátko pred voľbami sa na stránku sústredila pozornosť, keď sa premiér sťažoval, že bola krátky čas v rukách hackerov. Na stránku odkazovali niektoré fanúšikovské stránky premiéra na Facebooku, mala podstránku na Twitteri aj na YouTube.

Aj hlavný protikandidát Andrej Kiska mal predvolebnú stránku andrejkiska.sk. Na nej je dnes poďakovanie Kisku za účasť na voľbách, články od minulého roka nepribúdajú, ale dole je napríklad facebookový plugin odkazujúci na oficiálny profil Kisku na faceboku, ktorý má dnes viac ako 200 tisíc fanúšikov.

Ako využil predvolebný tím Roberta Fica promovanú predvolebnú stránku fico2014.sk a fanúšikov, ktorých si na sociálnych sieťach získala? Nijak. Stránku si neustrážili ani na jednoduché presmerovanie napríklad na stránku Smer-SD alebo premiéra. Fico napríklad nevlastní ani stránku fico.sk, s tou sa hrá Richrad Sulík.

Stránka fico2014.sk sa objavila v roku 2013, bola registrovaná na webhostingovú spoločnosť Active 24. Dnes patrí Eve Hromádkovej z obce Ratnovce a odkazuje na stránku o diétach. Zaujímavosťou však je, že cez spoločnosť Active 24 je zaregistrovaná stránka fico2019.sk. V tom roku končí funkčné obdobie Kiskovi.

Tak ako stránka, rovnako bez povšimnutia ostali aj fanúšikovia predvolebných profilov Fica na sociálnych sieťach. Na Twitteri @fico2014 sú stále odkazy napríklad na nový spot premiéra, ktorý vás opäť presmeruje na chudnutie. A podobne odkaz na stránku fico2014.sk nájdete aj na fanúšikovskej stránke na Facebooku.

To, akú veľkú má Smer podporu v prieskumoch verejnej mienky, na sociálnych sieťach pri premiérovi nevidno. Na Twitteri nemá žiaden väčší profil, na Facebooku okrem osobnej stránky, ktorá má do 5 tisíc priateľov a okolo 10 tisíc sledovateľov, už Fico žiadnu väčšiu fanúšikovskú základňu nemá.

Takže pán premiér, kliky Vám idú, ale vo virtuálnom svete by to chcelo zamakať.