Markíza mala v Športových novinách skrytú reklamu, nielen na matrace

Markíza mala v Športových novinách skrytú reklamu, nielen na matrace Reprofoto Markíza

Vo štvrtok večer vyzerali Športové noviny ako teleshopping.

 

 

Markíza v stredu v Športových novinách priniesla neobvyklú reportáž o bratranci Škantárovcoch, ktorí onedlho budú reprezentovať Slovensko na Olympiáde v Rio.

Reportáž s názvom "Škantárovci nepodceňujú regeneráciu" však bola o niečom úplne inom. „Na dokonalú regeneráciu po ťažkých tréningoch si zabezpečili nové matrace," začal reportáž redaktor Markízy, pre ktorého kúpa matracov bola tak dôležitá informácia, že o nej natočil samostatný príspevok do večerných správ.

V reportáži si bratia matrace nevedeli vynachváliť. Bodaj by nie, keďže ich výrobca - spoločnosť Vegas je jedným z ich hlavných sponzorov. „Vieme, že spánok je najlepšia regenerácia. Na tých matracoch trávime viac ako jednu tretinu dňa, si možno na nich vysnívame aj olympijský sen," chválil matrace Peter Škantár. Podobné chválospevy dával na diktafón aj jeho bratranec. Obaja v bundách s viditeľným logom spoločnosti. Logo bolo na obrazovke takmer nepretržite, aj na prilbe pohodenej na matracoch, ktoré stále snímala kamera.

Reprofoto Markíza

Propagácia výrobkov v programe je dovolená len v prípade, ak na to televízia vopred pred reláciou a po nej upozorní.

V spravodajských reláciách, pod ktoré patrí aj šport, to možné nie je. Ide o skrytú reklamu, ktorá je vo vysielaní zakázaná.

Spoločnosť Vegas bola s pozitívnou reklamou v hlavnom vysielacom čase na Markíze spokojná, pochválila sa tým aj na Facebooku.

Včera to nebol jediný príspevok v Športových novinách, v ktorom Markíza namiesto športu propagovala súkromné značky.

Hneď prvá reportáž bola o superlatívoch na módny dom, ktorý ušil obleky pre futbalových reprezentantov.

Foto: Markíza

Na otázku, prečo bola v Športových novinách skrytá reklama, televízia zatiaľ neodpovedala.