Týždenník Euro má nového šéfredaktora

Foto: Euro Foto: Euro

Šéfredaktorem ekonomického týdeníku Euro se stal dosavadní zástupce šéfredaktora Vadim Fojtík (42).

 

 

Nahradil Michala Půra, který z Mladé fronty přechází do vydavatelství Czech News Center. Vyplývá to z informací vydavatelství Mladá fronta.

V týdeníku Euro Fojtík působí od roku 2003, od roku 2013 jako zástupce šéfredaktora. Novinářskou kariéru začal v Denním Telegrafu, psal mimo jiné i pro Hospodářské noviny a Lidové noviny.

Na pozici šéfredaktora Eura bude mít na starosti především obsah tištěného vydání. Jeho další odpovědností budou internetové projekty Eura, tedy web Euro.cz, informační zpravodajské služby Euro newsletter a Euro24, sociální sítě a internetová televize Euro TV.

"Týdeník Euro je dlouhodobě jednička mezi ekonomickými tituly. Tuto pozici chceme i nadále posilovat. Po změně grafiky se zaměříme na zkvalitnění obsahu týdeníku. Rozvíjet hodláme i onlinové produkty Eura, mimo jiné web Euro.cz a internetovou televizi," uvedl Fojtík.

Zástupcem šéfredaktora a současně hlavním editorem týdeníku bude Tomáš Jeník. V redakci týdeníku Euro působí zkušení komentátoři, analytici a novináři jako například Pavel Páral či Miroslav Zámečník. "V následujících týdnech posílíme redakci o další kvalitní novináře," dodal Fojtík.

Vydavatelství Mladá fronta vedle týdeníku Euro a portálu Euro.cz provozuje například ekonomický web Finance.cz a dalších 19 specializovaných online titulů.