Vo filmových štáboch Netflix je zakázané zízať na kolegu dlhšie ako 5 sekúnd

Vo filmových štáboch Netflix je zakázané zízať na kolegu dlhšie ako 5 sekúnd Foto: Netflix

Členovia filmových štábov spoločnosti Netflix majú zakázané na seba navzájom vrhať pohľady trvajúce dlhšie ako päť sekúnd.

 

Firma tak reaguje na kampaň proti sexuálnemu obťažovaniu a zneužívaniu #metoo, napísal dnes britský denník The Sun. Streamingová služba uviedla, že je "hrdá na cvičenie proti harašeniu", ktorým sa jej produkčné štáby podrobujú.

Netflix opatrením reaguje na hnutie #metoo, ktoré otriaslo Hollywoodom a ktoré vážne ohrozilo výrobu seriálu Dom z kariet. Netflix kvôli obvineniam zo sexuálneho obťažovania ukončil spoluprácu s oscarovým hercom Kevinom Spaceym, ktorý v seriáli stvárnil hlavnú úlohu.

Nové pravidlá správania v Netflixe zahŕňajú popri zákaze „zízať na seba“ dlhšie ako päť sekúnd aj zákaz dlhšieho objímania a zákaz flirtovania. Kolegovia sa takisto navzájom nesmú dožadovať svojich telefónnych čísel.

"Vedúci pracovníci nás prišli na schôdzku o obťažovaní poučiť, čo je vhodné, a čo nie. Pozerať sa na niekoho dlhšie ako päť sekúnd je považované za nechutné," potvrdil jeden z členov štábu seriálu Čierne zrkadlo.

Nevhodné správanie kolegov vraj má byť okamžite hlásené. Zamestnanci si však z opatrení údajne robia srandu. Pozerajú sa na seba, počítajú do piatich a potom odvrátia oči, potvrdil zdroj.