Andrewsová odmietla hrať v pokračovaní Mary Poppins

Andrewsová odmietla hrať v pokračovaní Mary Poppins Foto z filmu

Predstaviteľka kúzelnej pestúnky Mary Poppinsovej z rovnomenného oscarového muzikálu z roku 1964 Julia Andrewsová odmietla hrať v pokračovaní filmu, ktoré pod názvom Mary Poppins príde do kín na konci decembra.

 

Osemdesiattri ročná herečka podľa režiséra Roba Marshalla v reakcii na jeho ponuku uviedla, že v novom filme by mala zažiariť hlavne jej nástupkyňa Emily Bluntová.

V novom filme, ktorý sa odohráva okolo roku 1930, v období ekonomickej krízy v Londýne, naopak podľa serveru Variety opäť spieva a tancuje Dick Van Dyke, predstaviteľ kominára a partner Andrewsová z pôvodnej snímky. Vo vedľajších úlohách hrajú aj Meryl Streepová alebo Colin Firth.

V novom pokračovaní sa podľa filmového štúdia Walt Disney opäť objavujú deti Michael a Jane z originálneho filmu, tentoraz už dospelé. Michael žije na Čerešňovej ulici so svojimi tromi deťmi a vychovávateľkou Ellen (Julie Waltersová). Potom, čo Michael utrpí osobné stratu, sa v rodine opäť objaví tajomná lietajúca opatrovateľka Mary Poppinsová aj so svojím presláveným dáždnikom a pomocou svojich kúzelných schopností pomôže rodine znovu nájsť stratenú radosť a šťastie.

Novinka mala premiéru na konci novembra v Los Angeles a prvé ohlasy sú nadšené, mnohí recenzenti tipujú, že Emily Bluntová dostane za svoj výkon Oscara.