Apple uvedie svoje filmy najprv v kinách (VIDEO)

Apple uvedie svoje filmy najprv v kinách (VIDEO) Reprofoto Apple +

Spoločnosť Apple bude svoje celovečerné filmy najskôr uvádzať niekoľko týždňov v kinách, než ich sprístupní na vlastnej internetovej televízii.

S odkazom na zdroje oboznámené so situáciou o tom dnes informoval denník The Wall Street Journal (WSJ).

Firma, ktorá chce prostredníctvom svojej Apple TV + konkurovať Netflix a chystanej streamovacej službe Walta Disneyho, dúfa, že sa jej vďaka tejto stratégii podarí získať pre spoluprácu známych režisérov a producentov.

Renomovaní filmoví tvorcovia sa často bránili, aby sa ich diela premietali iba na malých domácich obrazovkách, uviedla agentúra Reuters. Nápad má spoločnosti Apple umožniť v boji o talentov konkurovať hollywoodskym štúdiám.

Jedným z prvých filmov z dielne výrobcu chytrých telefónov iPhone premietaných v kinosálach bude snímka On the Rocks. Dielo režisérky Sofie Coppolovej s hercom Billom Murrayom ​​by podľa WSJ malo vstúpiť do kín v polovici budúceho roka.

Služba Apple TV + má začať prevádzku 1. novembra. Filmy na Apple TV + budú k dispozícii za päť dolárov mesačne, čo je menej ako polovica základného predplatného Netflix.

Apple sa do streamovania pustil pomerne neskoro - potrebuje sa odlíšiť a vykompenzovať fakt, že rivalom zatiaľ nemôže konkurovať čo do šírky ponuky jednotlivých titulov. Do tvorby originálneho obsahu tento rok plánuje investovať dve miliardy dolárov, čo je len pätina prostriedkov, koľko dáva Netflix.