HBO natočí seriál o udalostiach, ktoré predchádzali deju Hry o tróny (VIDEO)

HBO natočí seriál o udalostiach, ktoré predchádzali deju Hry o tróny (VIDEO) Foto: HBO

Televízia HBO chce nadviazať na globálny úspech svojej televíznej adaptácie populárnej fantasy ságy Hra o tróny. Divákom preto ponúkne desať dielny seriál o udalostiach, ktoré jej deju predchádzali.

Seriál s názvom House of Dragon (Rod draka) bude vychádzať z knihy Oheň a krv amerického spisovateľa Georgea Raymonda Richarda Martina. Oznámil to programový šéf HBO Casey Bloys pri prezentácii streamovacej služby HBO Max, ktorá má byť uvedená do prevádzky v máji 2020.

Dej bude o tri storočia predchádzať udalostiam pôvodného seriálu a bude sa sústrediť na rod Targaryonov. Ten v Hre o tróny, ktorá skončila tento rok v máji ôsmou sériou, zosobňovala kráľovná Daenerys, v podaní Emilie Clarkeovej, so svojimi drakmi.

HBO zároveň odmietla komentovať správy, že upustila od iného príbehu, ktorý sa mal odohrávať dokonca tisíc rokov pred dejom Hry o tróny. Podľa agentúry AP bol už k odmietnutej verzii natočený v Severnom Írsku pilotný diel, v ktorom hrá Naomi Wattsová.

Seriál Hra o tróny vznikol na motívy Martinovej série románov nazvanej Pieseň ľadu a ohňa. Tento rok získal štvrtýkrát americkú televíznu cenu Emmy v kategórii najlepší dramatický seriál.

Obsadenie nového seriálu a to, kedy ho budú môcť diváci začať sledovať, HBO neprezradila.