Herec Baldwin poskytol prvý rozhovor po smrti filmárky Hutchinsovej

Herec Baldwin poskytol prvý rozhovor po smrti filmárky Hutchinsovej Reprofoto youtube Jimmy Kimmel Live

Americký herec Alec Baldwin prvýkrát po smrti kameramanky Halyny Hutchinsovej, ktorú predtým neúmyselne zastrelil pri nakrúcaní, verejne prehovoril.

Novinárom povedal, že filmárka bola jeho kamarátka. Prípad pritom označil za "jeden z bilióna" a poznamenal, že by v záujme bezpečnosti podporil obmedzenie používania strelných zbraní pri natáčaní. Zároveň zdôraznil, že mu polícia nariadila vyšetrovanie nekomentovať.

"Nesmiem sa k tomu vyjadrovať, pretože prebieha vyšetrovanie," povedal herec kameramanom a fotografom pri neplánovanom rozhovore pri ceste vo Vermonte. Herec zároveň uviedol, že k podobným nehodám dochádza len veľmi zriedka.

Baldwin 21. októbra pri nakrúcaní westernu Rust v Novom Mexiku vystrelil zo zbrane, v ktorej bol ostrý náboj. Predtým mu však bolo oznámené, že zbraň nie je nebezpečná. 42-ročná kameramanka Hutchinsová prišla o život a 48-ročný režisér Joel Souza utrpel zranenie ramena.

"Bola to moja kamarátka. V deň, keď som prišiel do Santa Fe a začal natáčať, vzal som ju s Joelom na večeru," povedal Baldwin o Hutchinsovej. Poznamenal, že štáb pred tragédiou dobre spolupracoval.

Nikto doteraz nebol obvinený, ale pozornosť sa sústreďuje na osoby, ktoré manipulovali so zbraňou pred smrtiacim výstrelom. Prokurátori tiež nevylúčili stíhanie Baldwina. Americké médiá uvádzajú, že Baldwinovi ako hercovi zrejme stíhanie nehrozí, hviezda snímky Rust ale aj produkuje, čím nesie určitú zodpovednosť aj za priebeh nakrúcania. Baldwin uviedol, že veľmi pochybuje o tom, či bude natáčanie pokračovať.

Po tragickom incidente sa vo filmovom priemysle začali množiť výzvy, aby sa pri natáčaní filmov a seriálov nepoužívali pravé strelné zbrane, ktoré na účely natáčania väčšinou obsahujú slepé náboje.

"Viem, že pokračujúce úsilie o obmedzenie používania strelných zbraní pri natáčaní je niečo, čo ma nesmierne zaujíma," povedal Baldwin. Dodal, že v tejto oblasti nie je odborník, ale chce podporiť odporúčania povolaných, ktoré povedú k zvýšeniu bezpečnosti pri filme.