Herec Baldwin na natáčaní zastrelil kameramanku a zranil režiséra

Herec Baldwin na natáčaní zastrelil kameramanku a zranil režiséra Reprofoto youtube Jimmy Kimmel Live

Americký herec Alec Baldwin pri natáčaní westernu Rust zrejme nešťastnou náhodou zastrelil hlavnú kameramanku a postrelil režiséra filmu Joela Souza. S odvolaním sa na políciu o tom dnes informoval server Variety. Podľa vyšetrovateľov strieľal zo zbrane, ktorá slúžila ako rekvizita.

Filmový western Rust sa natáčal na známej lokácii Bonanza Creek Ranch v blízkosti Santa Fe v Novom Mexiku. Na tiesňovú linku sa produkcia obrátila vo štvrtok popoludní miestneho času a ohlásila osobu zranenú pri streľbe počas natáčania.

Postrelená bola 42-ročná kameramanka Halyna Hutchinsová, ktorú vrtuľník z odľahlého miesta previezol do nemocnice v zhruba 70 kilometrov vzdialenom meste Albuquerque. Tam svojim zraneniam podľahla. Zraneného 48-ročného režiséra previezla ambulancia do nemocnice v Santa Fe. Podľa agentúry Reuters nie je jasné, ako sú jeho zranenie vážne.

Úrad šerifa v Santa Fe uviedol, že v súvislosti s incidentom nebol nikto zatknutý a nebolo vznesené žiadne obvinenie. Detektívi začali vyšetrovanie a vypočúvajú svedkov. "Vyšetrovanie stále aktívne pokračuje," uviedol hovorca šerifa Juan Rios. Podľa neho sa teraz vyšetrovanie sústreďuje na to, akým typom munície sa strieľalo.

"Podľa vyšetrovateľov sa zdá, že pri natáčaní jednej scény bola použitá zbraň, z ktorej sa strieľalo, ako rekvizita," povedal Rios. Polícia vo svojom vyjadrení nepoužila slovo "nehoda" a hodnotenie incidentu odložila na neskôr, upozornil server Variety.

Agentúra AP napísala s odkazom na list Santa Fe New Mexican, že novinári videli 63-ročného Baldwina pred úradom šerifa v slzách. Udalosť nijako nekomentoval.

Združenie kameramanov International Cinematographers Guild (ICG) potvrdilo, že Hutchinsová utrpela smrteľné zranenia. "Podrobnosti sú v tejto chvíli nejasné, snažíme sa zistiť viac a podporujeme plné vyšetrenie tohto tragického incidentu," uviedlo vedenie ICG vo vyhlásení.

Rust je westernový snímka z pera režiséra Souza, na ktorom sa ako koproducent podieľa aj Baldwin. Herec známy z filmov Manželstvo, Podnikavé dievča vo westerne obsadil úlohe vyhnanca Harlanda Rusta, ktorý pribehne na pomoc svojmu 13-ročnému vnukovi odsúdenému na smrť. Príbeh je zasadený do 80. rokov 19. storočia.