Film o Amy Winehouse natočí režisérka Päťdesiat odtieňov sivej

Film o Amy Winehouse natočí režisérka Päťdesiat odtieňov sivej Reprofoto youtube AmyWinehouseVEVO

Životopisný film o predčasne zosnulej britskej speváčke Amy Winehouse natočí anglická režisérka Sam Taylorová-Johnsonová, ktorá sa preslávila romantickou drámou Päťdesiat odtieňov sivej. Informovala o tom dnes produkčná a distribučná spoločnosť Studiocanal.

Celovečerný hraný film sa bude volať Back to Black podľa druhého a zároveň posledného štúdiového albumu speváčky, ktorá zomrela v roku 2011, vo svojich 27 rokoch, na otravu alkoholom spojenú s bulímiou. Šesťnásobná držiteľka cien Grammy bojovala so závislosťou na alkohole a drogách počas veľkej časti svojej kariéry.

"Studiocanal sa chystá natočiť Back to Black. Projekt pokračuje so Sam Taylorovou-Johnsonovou, ktorej bola zverená réžia celovečerného filmu o živote a hudbe Amy Winehouse," uviedla spoločnosť Studiocanal a dodala, že k filmu bol napísaný pôvodný scenár a že vzniká s plnou podporou dedičov speváčky.

Filmárka Taylorová-Johnsonová je známa ako režisérka nielen filmu Päťdesiat odtieňov sivej, ale aj snímky Milión malých čriepkov a niekoľkých epizód seriálov Terapeutka a Sami.

Winehouse, ktorá sa preslávila hitmi ako Rehab a Back to Black, bola považovaná za jednu z najtalentovanejších speváčok svojej generácie a jej predčasná smrť otriasla hudobným svetom. O jej živote už bolo natočených niekoľko dokumentárnych filmov. V tom poslednom, ktorý vlani odvysielala BBC, sa role rozprávačky ujala matka speváčky.

Hollywoodsky server Deadline napísal, že hľadanie herečky, ktorá v novom filme stvárni rolu Winehouse, začne v najbližších týždňoch.