Zomrela speváčka Hana Zagorová

Zomrela speváčka Hana Zagorová

Vo veku 75 rokov zomrela speváčka Hana Zagorová, interpretka mnohých nesmrteľných hitov a manželka operného speváka Štefana Margitu. Informáciu o jej úmrtí potvrdil redakcii CNN Prima NEWS speváčkin manažér Luboš Kríž.

Zagorovú dlhodobo sprevádzali zdravotné problémy. Jej stav sa začal zhoršovať po tom, čo v septembri 2020 dostala koronavírus s veľmi ťažkým priebehom. Kvôli únave a oslabeniu organizmu od augusta minulého roku zrušila svoje pracovné záväzky.

Za svoju kariéru naspievala Zagorová takmer 900 piesní, pôsobila v niekoľkých súboroch a v divadlách Apollo a Semafor. Potom pre ňu Karel Vágner zostavil na prelome rokov 1972/1973 sprievodný orchester. Vystupovala s Michalom Prokopom, Petrom Rezkom, Petrom Kotvaldom a Stanislavom Hložkom. V roku 2014 prevzala diamantovú dosku Supraphonu za desať miliónov predaných zvukových nosičov. O rok neskôr bola akademikmi uvedená do Siene slávy pri hudobných cenách Anjel. Zatiaľ posledný štúdiový sólový album Ja nemám strach vydala v roku 2018.