V komédii Prečo práve my? sa 25 rokov po Peliškách stretli Polívka a Donutil

V komédii Prečo práve my? sa 25 rokov po Peliškách stretli Polívka a Donutil Foto: Pelišky

V komédii Prečo práve my?, ktorú natáča režisér Petr Zahrádka, sa po 25 rokoch od úspešných Pelíškov zišli Bolek Polívka a Miroslav Donutil. Dej filmu sa točí okolo stretu dvoch úplne odlišných rodín - aristokratických Cimburk-Kolovratníkov a skromnejších Novákových, ktorí sa stretávajú pri príležitosti plánovanej svadby svojich detí. Prvá klapka padla v septembri, natáčať sa bude do polovice novembra.

 

Štáb sa pohybuje v Prahe a tiež na zámku Sobotín na Šumpersku. Premiéra je plánovaná na marec budúceho roka. ČTK o tom za distribučnú spoločnosť Bohemia Motion Pictures informovala Michaela Celárková.

Záhradka opäť našiel inšpiráciu vo francúzskej kinematografii. Jeho film Chlap na striedačku z roku 2020, ktorý v kinách zaznamenal takmer 240.000 divákov, bol remakom francúzskej komédie Garde alternej. Záhradka si poupravil pôvodný scenár Alexandra Leclèra. V prípade novinky Prečo práve my? ho inšpirovala francúzska komédia Ooh La La režiséra Juliena Hervého.

Vo filme objaví aj Jitka Čvančarová, Eva Leinweberová, Simona Lewandovská, Jiří Ployhar, Ondrej Bauer, Tereza Blažková alebo Filip Červenka.

„Film stojí na výrazných komických postavách, ktoré stvárňujú herci so silným komediálnym talentom a autentickosťou. Moravanov hrajú skutoční Moravania, Rómov zase Rómovia – ide nám o to, aby každý charakter pôsobil prirodzene a naozaj. Komédia sa pohráva s predsudkami, ktoré často stavajú etnický pôvod nad osobné kvality, ale zároveň rôzne etnika oslavuje. Diváci sa môžu tešiť na silné dialógy, nečakané zvraty a drzý, svižný dej," povedal Zahrádka.

V príbehu sa Cimburk-Kolovratníkovci, početná aristokratická rodina, pri ohlásenej svadbe svojich detí stretávajú s oveľa skromnejšou rodinou Novákových. Budúca nevesta a ženích pri tejto príležitosti ponúknu svojim rodičom testy DNA, ktoré odhalia ich skutočný pôvod. Výsledky sú úplne nečakané.