Dezinformačné stránky prídu o peniaze za reklamu od Seznam.cz

Dezinformačné stránky prídu o peniaze za reklamu od Seznam.cz

Dezinformačné weby prídu o provízie z reklám internetovej spoločnosti Seznam.cz.

 

 

Firma neumožní zobrazovanie reklám vo svojom programe Sklik na serveroch, na ktorých sa objavujú lživé či skreslené informácie. Serveru Aktuálně.cz to potvrdila hovorkyňa Seznam.cz Táňa Lálová.

Sklik zobrazuje na weboch reklamu na rôzne firmy či služby. Do programu sa môžu ako partneri zapojiť servery splňujúce podmienky Seznam.cz a za zobrazenie reklamy na svojich weboch potom dostávajú od Seznam.cz províziu z výnosov z reklamy. Sklik sa nesmie zobrazovať napríklad na weboch s pornografiou, nelegálnym obsahom alebo obťažujúcim hlasitým zvukovým doprovodom. Pro spravodajské weby, ktoré by chceli zarábať na Skliku, naviac podľa stránok Seznam.cz platí, že musí dodržiavať novinársku etiku.

Aby mohli spravodajské weby zobraziť Sklik, nesmú podľa Seznam.cz okrem iného zverejňovať lživé a klamlivé informácie, vydávať komentáre a konšpiračné teórie za spravodajstvo alebo zverejňovať články od anonymných autorov. Na webu musí byť tiež uvedený jeho provádzkovateľ. Spravodajský web, ktorý tieto podmienky nespĺňa, sa tiež neobjaví v odkazoch a reklamách na domovskom portálu Seznam.cz. Ktorých konkrétnych dezinformačných webov sa tieto opatrenia dotknú, zatiaľ Seznam.cz neoznámil.