Podľa Moskvy historka o pokuse zavraždiť Babčenka je propagandou

Podľa Moskvy historka o pokuse zavraždiť Babčenka je propagandou Reprofoto youtube RT

Podľa hovorkyne ruského ministerstva zahraničia Máriu Zacharovovej správa ohľadom pokusu o zavraždenie novinára Arkadija Babčenka v Kyjeve má zjavne mať propagandistický účinok.

 Napísala to na facebooku v reakcii na správu z ukrajinskej metropoly, že Babčenko žije. Hovorca prezidenta Vladimira Putina sa k tomu zatiaľ nechcel vyjadriť.

Ruský opozičný novinár Arkadij Babčenko, o ktorého vražde v utorok informovali médiá aj úrady na Ukrajine, žije.

"To, že je Babčenko žije, je najlepšia správa. Kiež by to tak bolo vždy. Bohužiaľ v iných prípadoch maškaráda zlyhala. To, že bol v tejto historke podstrčený propagandistický účinok, je očividné," napísala Zacharovová vo svojom príspevku.

Podľa oznámenia prezidentovho hovorcu Dmitrija Peskova Kremeľ zatiaľ nemá k dispozícii úplnú informáciu o situácii okolo Babčenka. "Videl som (správy o tom, že Babčenko je živý), ale zatiaľ k tomu žiadnu informáciu nemám," citoval TASS Putinovho hovorcu.

Viac: Ruský novinár Babčenko žije, jeho vraždu zinscenovali (VIDEO)

Ukrajinská tajná služba SBU sa o plánovanom útoku, ktorý podľa nej nariadila ruská tajná služba, vedela a v rámci špeciálne operácie jej zabránila. Na tlačovej konferencii to dnes oznámil šéf SBU, píšu ukrajinská médiá. Novinár Babčenko v priamom prenose poďakoval ukrajinským úradom, že mu zachránili život.

O zinscenovaní vraždy vraj nevedela ani novinárová manželka, ktorá Babčenka našla v kaluži krvi.