Tisícky ľudí naletelo ma podvodnú súťaž pod značkou Škoda Slovensko

Tisícky ľudí naletelo ma podvodnú súťaž pod značkou Škoda Slovensko

Podvodníci zverejnili na falošnej facebookovej stránke s názvom "Škoda Slovensko" súťaž, v ktorej ponúkajú ako výhru automobil s tým, s tým, že sa od ľudí snažia získať kontakty.

Stránka, ktorá súťaž šíri, už na prvý pohľad vykazuje znaky podvodu. Obsahuje málo informácií, vznikla len pred niekoľkými dňami a jediným obsahom je len podvodná súťaž. Napriek tomu sa do súťaže zapojili tisícky ľudí.

"Jedná sa o podvodnú stránku. Naša stránka má aj označenie s modrým háčikom priamo od Facebooku, čím si viete vždy overiť, že ste na správnej stránke ŠKODA AUTO Slovensko. Určite sa nezapájajte do žiadnych súťaží na takýchto stránkach. Prosíme vás, takéto stránky nahláste ako falošné, a zablokujte si ich," upozorňuje na facebooku skutočná spoločnosť Škoda.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.