Útok na ženy z Ukrajiny v Detve - výsledok šírenia dezinformácií alebo čistá ľudská nenávisť, pýta sa polícia

Útok na ženy z Ukrajiny v Detve - výsledok šírenia dezinformácií alebo čistá ľudská nenávisť, pýta sa polícia Ilustr. foto: Polícia SR

Polícia v Detve rieši útok na dočasné útočisko pre ženy a deti z Ukrajiny. K udalosti malo dôjsť v pondelok v nočných hodinách pri chate v obci Klokoč. Vystrašené ženy kontaktovali v nočných hodinách starostu obce, ktorý následne privolal políciu.

Pred chatou v obci Klokoč malo zastaviť vozidlo s neznámymi osobami, ktoré mali na ženy hlasno vykrikovať. Ženy slovám celkom nerozumeli a zľakli sa, informuje polícia. "Pozdravujeme hoaxerov: Áno, toto je aj vaša robota," odkazuje polícia na facebooku.

"Po príchode polície na miesto sa pri chate už vozidlo nenachádzalo. Hliadka prepátrala okolie, no žiadne podozrivé vozidlo nespozorovala. Okolie chaty bolo počas pondelkovej noci naďalej monitorované a budeme v tom pokračovať priebežne naďalej.

Polícia v Detve tento prípad rieši ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Jeho objasňovanie stále prebieha. Vypočuté boli aj ukrajinské ženy. To, že na vozidle prišli v pondelok v noci pred chatu dve osoby, to polícii potvrdili. Uviedli aj ďalšie informácie, ktoré však pre prebiehajúce objasňovanie nebudeme nateraz zverejňovať," píše polícia, ktorá sa zamýšľa nad tým, či aktéri sú obeťou dezinformácií alebo ich poháňa len čistá ľudská nenávisť.