Aktuálne.sk pokračuje, no redaktori sa lúčia

Aktuálne.sk pokračuje, no redaktori sa lúčia Foto: Facebook aktualne.sk

Aktuálne.sk čakajú zmeny.

 


Podľa informácií Omédiách.com veľká časť z tímu redaktorov spravodajský web opúšťa. Niektorí prechádzajú do iných médií v rámci vydavateľstva News and Media Holding, pod ktorý web patrí. Niektorí z vydavateľstva odchádzajú.

 

Viacerí redaktori sa v týchto dňoch lúčili na Facebooku, spoločne zdieľali rozlúčkovú tortu.

Na zmeny v aktuálne.sk upozornil v pondelok web Stratégie.sk. „Podľa oficiálne nepotvrdenej informácie sa má portál dočasne síce zachovať, ale v maximálne jednoduchej a utlmenej podobe bez autorských materiálov redakcie," píšu Stratégie.

„Portal aktuálne.sk nekončí, pokračuje ďalej ako spravodajský portál," povedala pre Omédiách.com Zuzana Chalupová, ktorá má na starosti komunikáciu za News and Media Holding.
Na ďalšie otázky prečo redakciu opúšťajú viacerí členovia redakčného tímu, a v akej podobe bude ďalej fungovať, neodpovedala.

Zmeny na webe aktuálne.sk boli viditeľné už dnes. Na webe pribúdali takmer výlučne len správy tlačovej agentúry TASR. Výnimkou bol napríklad komentár externého prispievateľa ekonóma Vladimíra Bačišina.  Od klasického spravodajského webu má Aktuálne.sk dnes ďaleko, žiadne väčšie vlastné či exkluzívnejšie texty sme tam už dnes nenašli.

Podľa informácií Omédiách.com vydavateľstvo niektorých členov redakčného tímu využije v iných médiách vydavateľstva, niektorí odchádzajú a web vydavateľstvo zachová – s preberanými agentúrnymi správami a odkazmi na články iných webov.

Aktuálne.sk vzniklo v roku 2006 ako mladší brat svoj českého kolegu. Po niekoľkých rokoch s českým bratom nemal nič spoločné.
V roku 2013 sa stal súčasťou Spoločnosti 7 Plus a pred dvoma rokmi prešlo pod vydavateľstvo Penty News and Media Holding.