Digital PIE 2018 pozná víťazov, digitálnou agentúrou roka je Zaraguza

Digital PIE 2018 pozná víťazov, digitálnou agentúrou roka je Zaraguza Foto: ADMA

V piatok, 2. 3. 2018, sa v bratislavskej MLYNICI uskutočnilo už druhé slávnostné odovzdávanie cien za digitálny marketing na Slovensku – Digital PIE 2018.

 

Najviac cien si odniesla Zaraguza, ktorá sa stala aj digitálnou agentúrou roka. Na ďalších priečkach skončili THIS IS LOCCO, TRIAD a Wiktor Leo Burnett.

Spomedzi 160 prihlásených si v jednotlivých kategóriách počas večera odnieslo cenu Digital PIE celkovo 22 prác od 19 agentúr a shortlist, teda Digital Nominee, sa ušiel ďalším 21 prihláškam.

Performance agentúrou roka sa na základe výsledkov súťaže stala THIS IS LOCCO, najviac bodov v kategórii Idea získala Zaraguza a v kategórii Execution dominovala agentúra TRIAD.

Porota sa rozhodla udeliť aj Digital Special Award, ocenenie za výnimočný prínos v digitálnom marketingu. Cenu získal Martin Woska - Chief Creative & Strategy Director agentúry TRIAD a prezident ADC Slovakia.

Okrem hlavných súťažných kategórií porota na svojom zasadaní 15. februára rozhodla aj o udelení nových ocenení. V spolupráci so Združením pre internetovú reklamu IAB Slovakia ADMA po prvýkrát odovzdala aj špeciálne ocenenie pre slovenské médiá s výnimočným prínosom v internetovej reklame a rozvoj internetového trhu. Túto cenu si prebral magazín Sóda od O2. Pre malé agentúry s ročným obratom do 200-tisíc EUR bola určená nová súťažná kategória RISING STARS, v ktorej zahviezdili Socialists.

Asociácia digitálnych marketingových agentúr (ADMA) je združenie profesionálnych agentúr, ktoré pôsobia v oblasti digitálneho marketingu. Hlavným poslaním asociácie je zvyšovanie úrovne digitálneho marketingu na Slovensku.

THE MARKETERS – voľné združenie ľudí z rôznych oblastí, ktorí po rokoch strávených v marketingu, reklame a médiách vytvorili túto platformu na stretnutia, diskusie a výmenu názorov. Organizátori úspešných odborných konferencií RULEZZ, ročeniek a súťaží.