Niekto sa nakrátko zmocnil twitterového účtu šéfa Twitteru (FOTO)

Niekto sa nakrátko zmocnil twitterového účtu šéfa Twitteru (FOTO) Foto: Twitter @jack

Na twitterovom profile výkonného riaditeľa Twitteru Jacka Dorseyho sa večer objavilo niekoľko rasistických tweetov či príspevok obhajujúci vodcu nacistického Nemecka Adolfa Hitlera.

 

Hovorca sociálnej siete krátko na to potvrdil, že účtu s viac ako štyrmi miliónmi sledujúcich sa zmocnil neznámy páchateľ či páchatelia. Twitter incident vyšetruje, urážlivý obsah z profilu po zhruba 20 minútach zmizol.

"Uniká mi tu niečo, alebo Jacka (Dorseyho) niekto hackol?" pýtal sa na twitteri odborník na sociálne siete Matt Navarra, keď sa na účte šéfa sociálnej siete okolo 22:00 SELČ objavil príspevok s urážlivým označením pre Afroameričana. "Áno, Jackov účet bol narušený. Pracujeme na tom a vyšetrujeme, čo sa stalo," odpovedal o niekoľko minút neskôr hovorca Twitteru Brandon Borrman.

 

Okrem vulgárnych výrokov niekto v mene Dorseye zverejnil napríklad aj slová "Hitler je nevinný" a zdieľal tweet o tom, že "nacistické Nemecko neurobilo nič zlé". Na profile šéfa Twitteru sa tiež objavilo meno skupiny Chuckling Squad, ktorá je podľa spravodajského webu Axios spájaná s niekoľkými podobnými incidentmi, ktoré mierili na "internetové celebrity".