Posledný videoklip Karla Gotta už má okolo 23 miliónov zhliadnutí (VIDEO)

Posledný videoklip Karla Gotta už má okolo 23 miliónov zhliadnutí (VIDEO) Reprofoto Supraphon

Posledný klip Karla Gotta a jeho dcéry Charlotte Elly k piesni Srdcia nehasnú už má na YouTube okolo 23 miliónov zhliadnutí. Singel zložil frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo, ktorý ich tiež doprevádzal na akustickej gitare. Ide o prvú pieseň, ktorú Krajčo napísal pre niekoho iného než svoju kapelu. Finálnu podobu doladil s Petrom Harazinom z kapely Nebe.

 

"Fakt, že video Karla Gotta a Charlotte Elly Gottovej dosiahlo od 2. mája viac ako 22 miliónov zhliadnutí je na české pomery výnimočné. Celkom iste sa toto video zaradí medzi najrýchlejšie rastúce české videa posledných rokov. Hudobné videá majú všeobecne na YouTube vyšší počet zhliadnutí, lebo si ich ľudia púšťa opakovane, ale pieseň Srdcia nehasnú Karla Gotta s dcérou je výnimočná tým, v ako krátkom čase nazbierala tak vysoký počet zhliadnutí," povedal ČTK Petr Houzar, obchodný riaditeľ YouTube pre ČR. Dodal, že najviac si ľudia pieseň vyhľadávali 2. októbra v deň, keď bolo oznámené Gottovo úmrtie.

Gottova smrť vyvolala tiež záujem o jeho nahrávky. Podľa českej pobočky Medzinárodnej federácie hudobného priemyslu (IFPI) je teraz medzi 15 najpredávanejšími albumami v Česku päť Gottových albumov. Počet predaných albumov IFPI neuvádza. V čele hitparády je Gottov album 80/80 najväčšie hity 1964-2019, nasleduje jeho kompilácia Single/300 piesní z rokov 1962-2019. Na deviatom mieste je jeho posledný štúdiový album Tá pravá a na 11. priečke ďalšie kompilácie 40 slávikov. Na 14. mieste sa potom umiestnilo jeden z najznámejších Gottových albumov Vianoce v zlatej Prahe, ktorý nahral 14. až 18. septembra 1969 v Týnskom chráme na Staromestskom námestí. Len v Československu sa predalo viac ako 700.000 kusov, čo z neho robí jeho najpredávanejší album. V hitparáde singlov je podľa IFPI Srdce nehasne na druhom mieste, menej sa mu darí vo vysielaní rádií, kde je medzi najhranejšími skladbami na 35. mieste.

S dcérou Charlotte Ellou si Gott nezaspieval prvýkrát. Mali spolu dva duety v rozprávkach Anjel Pána 2 a Keď draka bolí hlava. Trinásťročná Charlotte Ella Gottová spieva odmala. V roku 2013 dostala svoju prvú rolu v muzikáli Mata Hari. A po boku svojho otca sa objavila napríklad v roku 2016 v komediálnom muzikáli Decibely lásky.

Gott podľahol ťažkej chorobe 1. októbra pred polnocou. Liečil sa s akútnou leukémiou.

Kapela Kryštof zvažuje zaradiť skladbu do svojho repertoáru, k čomu dostal Krajčo od Gotta vopred povolenie.