Twitter otestuje funkciu blokovania a nastavovania druhov odpovedí

Twitter otestuje funkciu blokovania a nastavovania druhov odpovedí Zdroj: Twitter

Prevádzkovateľ sociálnej siete Twitter otestuje novú funkciu, ktorá by mala poskytnúť užívateľom kontrolu nad tým, kto môže odpovedať na ich tweety.

Rozhodnutie prichádza v čase, keď sú sociálne siete pod rastúcim tlakom, aby vyriešili problém s kybernetickou šikanou, uviedol server BBC.

Twitter už spustil funkciu, ktorá umožňuje užívateľom skryť odpovede na ich tweety. Nová funkcia, ktorá sa má tento rok začať testovať, umožní užívateľom výber rôznych nastavení pre odpovede. Na tweety tak budú môcť odpovedať buď všetci, alebo len tí, ktorí používateľa sledujú alebo sa o nich v tweete hovorí. Bude tiež možné odpovediam úplne zabrániť.

Sociálne siete sú teraz pod prísnejšímm dohľadom kvôli tomu, ako riešia problémy s obťažovaním, čo viedlo firmy aj vlády k zavedeniu rôznych opatrení, ktoré majú tento problém vyriešiť. YouTube v decembri oznámil, že nepovolí videá, ktoré budú niekoho "zlomyseľne urážať" kvôli rase, rodovej identite či sexualite. Britská vláda v apríli navrhla vytvorenie nezávislého kontrolného úradu, ktorý spíše zoznam pravidiel pre technologické firmy.

Generálny riaditeľ Twitteru Jack Dorsey predvlani sľúbil, že zlepší "zdravie" verejnej konverzácie. Koncom minulého roka firma predstavila funkciu, ktorá umožňuje užívateľom skryť niektoré odpovede na ich tweety.