Donald Trump zablahoželal na Twitteri nesprávnemu štátu

Donald Trump zablahoželal na Twitteri nesprávnemu štátu Ilustr. foto: FB Donald Trump

Americky prezident Donald Trump po Super Bowle, teda finále zámorskej ligy amerického futbalu (NFL), v ktorom Kansas City Chiefs zvíťazili nad San Franciscom, poslal gratulácie do zlého štátu. Miesto štátu Missouri gratuloval Kansasu.

V tweetu, ktorý Trump už opravil, najprv ocenil tím Kansas City Chiefs za skvelý zápas a fantastický návrat. "Výborne stelesňujete skvelý štát Kansas a konečne aj Spojené štáty. Naša krajina je na VÁS HRDÁ," napísal pôvodne Trump.

Klub Kansas City Chiefs ale sídli v Kansas City v štáte Missouri a nie v Kansase, kde je rovnako rovnomenné mesto Kansas City. Obe mestá spolu susedia, pretože boli založené na spoločných hraniciach pri sútoku riek Missouri a Kansas, a aj keď sú prakticky zrastené, majú samostatné postavenie. Spoločne však utvárajú jednu metropolitnú oblasť pomenovanú Kansas City Metropolitan Area.

Po mnohých výčitkách, ktorým Trump kvôli zemepisnému prehmatu na twitteri čelil, prezident znenie tweetu opravil. "Sme na vás a na skvelý stať hrdí. Ste skutoční šampióni," uvádza teraz opravený tweet.