Farár cez facebook pozýval ľudí na nočnú omšu, zasiahla polícia

Farár cez facebook pozýval ľudí na nočnú omšu, zasiahla polícia Foto: FB Polícia SR

 "Zajtra v nedeľu o 4:00 v kostole budem slúžiť hodovú svätú omšu za všetkých dobrodincov a po nej o 4:30 dám sväté prijímanie cez zakristiu veriacim. Môžte si zakúpiť kalendáre na rok 2021 aj prispieť na chod farnosti, vďaka.“

 Hoci je zákaz vychádzania a verejné slávenie bohoslužieb kvôli zákazu vychádzania oficiálne pozastavili aj biskupi, kňaz z obce Šulekovo v okrese Hlohovec zvolával ľudí do kostola statusom na facebooku.

Plánovaná omša sa nakoniec neuskutočnila, zasiahla polícia. „Policajti po zverejnení výzvy na facebooku navštívili ešte v ten večer miestneho farára a požiadali ho, aby rešpektoval nariadenie vlády a aj odporúčanie cirkvi," napísala na facebooku polícia, ktorá bola miesto preveriť aj o 4:00 nad ránom. 

Na veriacich apeloval aj primátor Hlohovca Miroslav Kollár, ktorý neodporúčal opúšťať obyvateľom obce svoje domovy a farára požiadal, aby akciu zrušil.

Polícia žiada veriacich, aby najmä vo vlastnom záujme, z dôvodu ochrany vlastného zdravia, rešpektovali opatrenia vlády a podla slov Mons. Stanislava Zvolenského "napomohli tak spoločnému dobru".