Zákazníci 4ky si oddnes môžu užívať výhody eSIM

Zákazníci 4ky si oddnes môžu užívať výhody eSIM Foto: 4ka

Dnešným dňom sa všetci verní ako aj noví zákazníci môžu tešiť na ďalšiu technologickú novinku v portfóliu mobilného operátora 4ka. Pre majiteľov najnovších mobilných telefónov 4ka sprístupňuje možnosť získať eSIM, ktorá poskytuje viacero výhod oproti svojej staršej sestre.

eSIM je vstavaná SIM karta pomocou ktorej sa dá telefonovať, dátovať či posielať SMS správy, rovnako ako cez klasickú plastovú SIM kartu. Veľkou výhodou eSIM je, že sa nemusí fyzicky vkladať do telefónu. Prostredníctvom nasnímania QR kódu, sa zabezpečeným spôsobom nahrá potrebný obsah eSIM do smartfónu, čím mobilný telefón, ktorý podporuje tento typ kariet, je na pár klikov pripravený na používanie,“ vysvetľuje technický riaditeľ 4ky Patrik Kollaroci.

Veľkou výhodou eSIM je možnosť nahrať viaceré eSIM profily na jeden telefón. Jednotlivé eSIM profily je možné medzi sebou jednoducho prepínať, aktívny však môže byť vždy len jeden. eSIM tak zjednoduší život napríklad pri pravidelných cestách do zahraničia bez nutnosti fyzicky meniť SIM karty.

Ďalšou výhodou eSIM je, že z mnohých zariadení s jediným slotom na plastovú SIM urobí eSIM dvojSIMkové zariadenie. To platí napríklad pre viaceré modely iPhone s podporou eSIM technológie.

Zákazníci 4ky, ktorí sa rozhodnú aktivovať eSIM na svojom mobilnom zariadení, nemusia nikam chodiť. Celý proces zvládnu z pohodlia domova na www.4ka.sk/moja-zona/esim, na ktorej nájdu kompletný postup ako si novú eSIM môžu objednať. Po dokončení procesu objednania eSIM, bude zákazníkovi zaslaný unikátny QR kód na e-mail, ktorý zadal pri registrácii. Pre využívanie eSIM bude zákazník okrem QR kódu potrebovať ešte zariadenie s podporou eSIM. Podmienkou je, aby bolo toto zariadenie počas aktivácie eSIM pripojené do internetu, napríklad cez WIFI. Následne si zákazník vo svojom zariadení naskenuje doručený QR kód cez vstavaný fotoaparát. Po úspešnom naskenovaní kódu prebehne automaticky aktivácia eSIM a telefónne číslo zákazníka sa z plastovej SIM karty prenesie do vstavanej eSIM takmer okamžite. Od tohto momentu všetky služby ako volanie, dátovanie a posielanie SMS, budú fungovať už len cez eSIM.

Nový zákazník si pred získaním eSIM musí najskôr kúpiť klasickú SIM kartu v  e-shope alebo na predajných miestach 4ky. Následne si zákazník SIM kartu zmení na eSIM.

Najnovší typ SIM karty, okrem mobilných telefónov, podporujú aj niektoré inteligentné hodinky - smart watch. Tie sa v okamihu dajú premeniť na mobilný telefón, čím zákazník získa väčšiu slobodu napríklad pri športovaní.
Aktuálna ponuka 4ky v rámci eSIM telefónov obsahuje štyri modely značky Apple, iPhone SE (2020), iPhone 11, iPhone 12 a iPhone 12 Pro. Jednorazový poplatok za eSIM je 8€.

„Aby sme zákazníkom uľahčili orientáciu v eSIM zariadeniach, pripravili sme zoznam podporovaných zariadení, ktorých funkčnosť bola dôkladné otestovaná. Kompletný zoznam aj s detailným popisom aktivácie pre každé zariadenie bude priebežne dopĺňaný a aktualizovaný na našom webe https://www.4ka.sk/nastavenia-zariadeni,“ uzavrel Marek Jánošík, vedúci produktového oddelenia 4ky.
Viac informácií o eSIM nájdete na www.4ka.sk/esim.