Trump sa vraj čoskoro vráti na sociálne siete, s vlastnou platformou

Trump sa vraj čoskoro vráti na sociálne siete, s vlastnou platformou Ilustr. foto: Facebook Donald Trump

Bývalý prezident Spojených štátov Donald Trump sa v blízkej budúcnosti vráti na sociálne siete, a to prostredníctvom svojej vlastnej platformy. Uviedol to dnes podľa televízie Fox News jeden z Trumpovcov poradcov.

Trump bol v čase svojho pôsobenia v prezidentskom úrade veľmi aktívny na twitteri, táto platforma však Trumpov účet zablokovala po tom, čo jeho priaznivci 6. januára prenikli do Kapitolu. Za dôvod tohto opatrenia označila "nebezpečenstvo ďalšieho podnecovania k násilnostiam".

"Domnievam sa, že návrat prezidenta Trumpa na sociálne siete uvidíme pravdepodobne v priebehu dvoch až troch mesiacov, a to s jeho vlastnou platformou," povedal televízii Fox News poradca Jason Miller. "Myslím si, že to bude najväčšia senzácia v sociálnych médiách," vyhlásil. "Každý bude čakať a sledovať, čo presne prezident Trump robí," dodal.

Miller tiež predpovedal, že Trumpova platforma priláka „desiatky miliónov“ nových používateľov a „úplne predefinuje hru“. Podrobnejšie informácie o tejto platforme však neposkytol.