O2 a O2 ŠAMT spustili novú sériu Telesnej na doma a v triede. Cvičte aj vy ako futbalisti, hokejisti, či lyžiari (VIDEO)

O2 a O2 ŠAMT spustili novú sériu Telesnej na doma a v triede. Cvičte aj vy ako futbalisti, hokejisti, či lyžiari (VIDEO) Foto: O2

O2 v spolupráci s O2 Športovou akadémiou Mateja Tótha počas pandémie koronavírusu prišlo s dvoma sériami inštruktážnych videí pod názvom Telesná na doma. Ich cieľom bolo reagovať na vzniknutú situáciu, v dôsledku ktorej deti ostali odrezané nielen od škôl, ale aj od telocviční a ihrísk, čo významným spôsobom hlavne v zimnom období ovplyvnilo ich pohyb. Telesná na doma teraz prichádza s novou sériou videí, ktoré si deti môžu zacvičiť v triede, ale aj doma.

Jednotlivé videá z predchádzajúcich sérií Telesnej na doma sa tešili obrovskému úspechu detí, ich rodičov a učiteľov a dosiahli až milión pozretí.

„Sme veľmi radi, že môžeme spolu s O2 ŠAMT stáť pri zrode už tretej série Telesnej na doma. Obľúbenosť týchto videí ukazuje, že pohyb detí vnímajú rodičia aj učitelia ako dôležitú súčasť ich výchovy a keďže takýto trend je aj nám ako firme veľmi blízky, budeme ho radi aj naďalej podporovať,“ hovorí Lucia Petrášová, riaditeľka značky a komunikácie O2 Slovakia.

V novej sérii videí sa každá časť opäť zameriava na niektorý z populárnych športov.

„Každá epizóda seriálu sa venuje inej športovej disciplíne, a tak oboznamuje deti s rôznymi druhmi športov. Cvičenia majú u detí vyvolať pocit, že daný šport vykonávajú priamo v triede alebo doma. Toto bol hlavný cieľ pri tvorbe cvičení. Snažili sme sa preniesť športy, na ktorých vykonávanie je potrebný napríklad veľký priestor, sneh, ľad, vodné prostredie do priestoru triedy alebo domova, a takto nevšedne motivovať deti k cvičeniu,“ hovorí Michal Tóth, športový riaditeľ a tréner O2 Športovej akadémie Mateja Tótha, ktorý pri každom videu vysvetlí, na čo je cvičenie zamerané a ako ho vykonávať.

Cvičenia sú pripravené tak, že imitujú pohyb športovca v danej disciplíne a zároveň takmer každé cvičenie vychádza z metodiky O2 Športovej akadémie Mateja Tótha, v ktorej sa využívajú aj fyzioterapeutické cvičenia.

Do Telesnej na doma aj v triede sú zahrnuté aj cvičenia a hry na koncentráciu. „Tým sme sa snažili priblížiť deťom psychologickú prípravu ako súčasť prípravy športovca. Deti si na vlastnej koži môžu vyskúšať ako takéto hry pomáhajú sústrediť sa, a to nielen pri výkone v športe, ale aj pri vyučovacom procese,“ uzatvára Michal Tóth.

Jednotlivé videá sa venujú hokeju, futbalu, lyžovaniu, plávaniu, tenisu, hádzanej, behu, cyklistike, gymnastike a džudu s dôrazom na to, ktorá časť tela je najviac zaťažená a na ktorú sa daný cvik vykonáva.