Netflix sa chystá ponúkať aj videohry

Netflix sa chystá ponúkať aj videohry Ilustr. foto: Netflix

Americká streamovacia služba Netflix sa chystá ponúkať aj videohry. Na ich vývoj bude dohliadať Mike Verdu, ktorý predtým pôsobil v spoločnostiach Facebook, Electronic Arts či Zynga. Cieľom je začať ponúkať videohry na streamovacej platforme Netflix v budúcom roku. S odvolaním sa na informovaný zdroj to dnes uviedla agentúra Bloomberg. Tím vývojárov začne firma budovať v nadchádzajúcich mesiacoch, pozície už inzeruje na svojom webe.

Hry sa v ponuke Netflix objavia ako ďalší žáner, podobne ako to streamovacia služba urobila v prípade dokumentov a stand-up vystúpení. V súčasnej dobe spoločnosť neplánuje kvôli hernému obsahu zvyšovať predplatné, uviedol zdroj Bloombergu.

Vo Facebooku Verdu pracoval s vývojármi na hrách a ďalšomm obsahu do okuliarov pre rozšírenú realitu Oculus. V spoločnosti Electronic Arts sa podieľal na mobilných verziách populárnych herných sérií, ako je Sims, Plants vs. Zombies a Star Wars.

Netflix hľadá spôsoby, ako pokračovať v raste, hlavne na trhoch, ktoré už sú nasýtené, čo sú napríklad Spojené štáty. Firma sa preto zameriava na budovanie programu pre deti, otvorila internetový obchod a nedávno podpísala niekoľkoročnú zmluvu so spoločnosťou Amblin Partners, ktorú vedie americký režisér Steven Spielberg. Tento podnik má Netflix dodávať niekoľko filmov ročne. Uvedenie hier označuje Bloomberg za doteraz najodvážnejší krok Netflix.

Streamovacia služba si zachováva značný náskok pred konkurentmi, ako je Disney + alebo HBO Max. Rast počtu predplatiteľov Netflix sa v prvom štvrťroku výrazne spomalil, čiastočne kvôli utlmovaniu pandémie covid-19 a nedostatku nových filmových a seriálových hitov. Počet predplatiteľov, ktorí už netrávili toľko času pred obrazovkou ako v časoch najväčších izolácii, sa tak zvýšil o menej ako štyri milióny na celkových zhruba 208 miliónov.