SWAN: Gigabitový optický internet v celej Trnave, pevný LTE internet v nových lokalitách

SWAN: Gigabitový optický internet v celej Trnave, pevný LTE internet v nových lokalitách

Slovenský telekomunikačný operátor SWAN investuje do rozširovania a modernizácie svojej pevnej siete po celom Slovensku. Aktuálne sa operátor môže pochváliť, že pokryl gigabitovým optickým internetom celú Trnavu. Internet s rýchlosťou až do 1 Gbps je tak dostupný vo viac ako 1500 budovách a objektoch v meste spolu pre viac ako 19 tisíc trnavských domácností a firiem.

Gigabitový internet od SWANu je už dostupný v lokalitách - Bratislava, Malacky, Pezinok, Trnava, Nitra, Sereď, Zvolen, Trenčín, Trenčianske Teplice, Púchov, Nová Dubnica, Dubnica nad Váhom, Spišská Nová Ves, Košice, Lučenec, Zeleneč, Slovenský Grob, Chorvátsky Grob a Komárno. Optický internet od SWANu je dostupný pre viac ako 160 tisíc domácností v 21 mestách a obciach po celom Slovensku. 

“V súčasnosti naďalej modernizujeme našu optickú sieť a navyšujeme rýchlosti až na 1 Gigabit za sekundu. Okrem upgradovania siete v novších aj starších bytových domoch jednotlivých miest, zavádzame optické pripojenie aj do dokončených novostavieb, kde ponúkame majiteľom nadštandardnú konektivitu, ktorá spĺňa aj tie najnáročnejšie požiadavky dnešnej doby,” hovorí Dušan Vidan, produktový manažér pre internet spoločnosti SWAN.

SWAN rozširuje pevný LTE do nových lokalít

Telekomunikačný operátor SWAN okrem optickej siete rozširuje aj pokrytie pevným LTE internetom pre domácnosti, ktorý poskytuje na licencovanom pásme 3,7 GHz. Aktuálne pribudlo nové pokrytie rýchlym domácim LTE internetom pre viac ako 12 tisíc domácností vo vyše 20 mestách a obciach. Domáci pevný LTE internet od SWANu je dostupný už od 9,99 EUR mesačne pre viac ako 412 tisíc slovenských domácností v 370 mestách a obciach na Slovensku.

Zoznam nových lokalít s pevným LTE internetom od SWANu:

Uhrovec, okres Bánovce nad Bebravou
Štiavnik, okres Bytča
Hvozdnica, okres Bytča
Hriňová, okres Detva
Lendak, okres Kežmarok
Oravské Veselé, okres Námestovo
Kokava nad Rimavicou, okres Poltár
Mengusovce, okres Poprad
Štôla, okres Poprad
Oslany, okres Prievidza
Čereňany, okres Prievidza
Jesenské, okres Rimavská Sobota
Širkovce, okres Rimavská Sobota
Pavlovce, okres Rimavska Sobota
Gortva, okres Rimavská Sobota
Stankovany, okres Ružomberok
Ľubochňa, okres Ružomberok
Hubová, okres Ružomberok
Švošov, okres Ružomberok
Spišské Vlachy, okres Spišská Nová Ves
Olcnava, okres Spišská Nová Ves
Bystrany, okres Spišská Nová Ves