YouTube zverejnil rebríček najúspešnejších reklamných kampaní. Vedú škrečky z Dedoles (VIDEO)

YouTube zverejnil rebríček najúspešnejších reklamných kampaní. Vedú škrečky z Dedoles (VIDEO) Reprofoto Dedoles

Spoločnosť Google, pod ktorú patrí aj sieť YouTube, dnes zverejnila rebríček najúspešnejších reklamných kampaní na slovenskom YouTube.

Rebríček YouTube Ads Leaderboard 2021 – Slovensko:

 
1. Dedoles: Dedoles.sk - Veselá letná kolekcia - kratívna agentúra Somebody&Somebody, mediálna agentúra Inhouse
2. Tiger Energy Drink: SEPAR & MARPO: CHOICES - Friendly, Inhouse
3. Factcool: Ja mám proste štýl | Factcool | Čivava Fashion Influencer (30 sek. verzia) - Somebody&Somebody, Inhouse
4. Orange Slovensko: Na lásku treba dvoch - Elite / Monday Lovers, Mediacom
5. McDonald's: Rozbalili jsme originální burger z roku 1955! Jak chutná? - Bubble, Bubble
6. O2: Nie všetkému sa dá veriť #DatujZodpovedne #ZdielajSrozumom - Free Andy, TRIAD Zenith
7. Prvá stavebná sporiteľňa: Úverový certifikát. Aby ste vedeli, na čo máte - Istropolitana Ogilvy, Initiative
8. Relax: Je tady Bubble tenis!? Studio Relax - Díl 30. - Inhouse, Inhouse
9. Kaufland: Kaufland: Hviezdne pokušenie - THIS IS LOCCO, Digiline
10. Maybelline: Získej pevnou ruku u malování linek - Make-up in the City S09 E02, Bubble, METS

Finálne poradie je zostavené na základe algoritmu, ktorý zohľadňuje počet zhliadnutí, mieru organického zhliadnutia videa voči všetkým zhliadnutiam, celkovú interakciu divákov, čas strávený sledovaním videa.

Značka Dedoles po prvýkrát v histórii rebríčka obhájila prvenstvo z minulého roka s kampaňou Veselá letná kolekcia, ktorú vytvorila kreatívna agentúra Somebody & Somebody. Zatiaľ má 1,5 milióna zhliadnutí.

Druhá priečka patrí reklame na Tiger Energy Drink. Na promo produktu využila kreatívna agentúra Friendly dvojicu Separa a Marpa a skladbu Choices, ktorá má takmer tri milióny zhliadnutí.

Prvú trojku uzatvára reklamný spot značky Factcool Ja mám proste štýl. Kampaň bola vytvorená pod taktovkou opäť agentúry Somebody & Somebody, ktorá obsadila do úlohy módnej ikony na internete malú animovanú čivavu.

„Sme radi, že sa nám darí presviedčať všetkých klientov, že je efektívnejšie vytvoriť dlhodobý reklamný koncept, než rýchlo vyrobiť osamotenú kampaň a nemyslieť na budúcnosť. A ako ukazujú práve Dedoles a Factcool, je to často efektívnejšie hneď pri prvej kampani,“ hovorí Radovan Andrej Grežo, CEO & Creative director, Somebody & Somebody.

„Prepojenie videa s výraznou audio zložkou je zásahom do čierneho. Podľa našich analýz si diváci po pozretí takýchto reklám dvakrát lepšie vybavia danú značku a trikrát lepšie danú reklamu, než diváci reklám, ktoré takúto výraznú audio zložku alebo voiceover nevyužívajú. Veľmi obľúbené sú aj reklamy značiek, ktoré využívajú potenciál svojich maskotov. Tieto typy kampaní potom pomáhajú vytvárať u diváka silnejšiu emocionálnu väzbu k značke,“ vysvetľuje Petr Houzar, obchodný riaditeľ YouTubu pre Česko a Slovensko.

Na popredných miestach rebríčka sa umiestnili aj reklamné spoty telekomunikačných operátorov. Spot od agentúry Elite / Monday Lovers Na lásku treba dvoch pre Orange promoval spojenie paušálu a pevného internetu.


Reklamný spot Nie všetkému sa dá veriť od O2 v spolupráci s herečkou Kristínou Tormovou sa snaží upozorniť na dôležitú tému rozpoznávania hoaxov. Na tvorbe kampane sa podieľali agentúry Free Andy a TRIAD.

 
Prvá stavebná sporiteľňa vsadila na výber známej skladby. Na reklamnom spote Úverový certifikát. Aby ste vedeli, na čo máte sa kreatívne podieľala agentúra Istropolitana Ogilvy.

Reklama Kaufland: Hviezdne pokušenie so Zdenou Studenkovou a legendárnou piesňou Sladké mámení vznikla pod taktovkou kreatívnej agentúry This is LOCCO.


 
Divácky populárne sú aj obsahové série cielené špeciálne na publikum na YouTube. Dlhodobo s touto cieľovou skupinou pracuje napríklad McDonald's, ktorý v rebríčku obsadil 5. priečku. Za spotom Rozbalili jsme originální burger z roku 1955! Jak chutná? stojí agentúra Bubble. Na 8. mieste sa umiestnil reklamný spot Je tady Bubble tenis!

Značka Relax vsadila na hercov Olivera Oswalda a Karin Qayumovú, ktorý v 30. epizóde Štúdia Relax ukazujú, ako si vyrobiť vlastný bublifuk a snažia sa zahrať si bublifukový tenis.

Agentúra Bubble stojí aj za spotom Získej pevnou ruku u malování linek pre značku Maybeline, ktorý je súčasťou série Make-up in the City.


 
„Pripravovať dlhodobý obsah je občas zložitejšie ako raz za čas vytvoriť peknú kampaň. Pre nás to znamená neustále posúvať formáty a prispôsobovať sa tomu, čo práve fičí, aby každé jedno video bolo pre fanúšikov zaujímavé,“ povedal Martin Pistulka, Creative Director v obsahovej agentúre Bubble.