4ka prináša 5G roaming do ďalších krajín a zvyšuje objemy dát v EÚ roamingu

4ka prináša 5G roaming do ďalších krajín a zvyšuje objemy dát v EÚ roamingu

S príchodom dovolenkovej sezóny rozšírila 4ka podporu 5G do ďalších krajín a zároveň zvyšuje objemy dát v európskom roamingu.

Zákazníci mobilných služieb 4ky už môžu využívať 5G sieť v roamingu v 28 krajinách, medzi ktorými nechýbajú obľúbené dovolenkové destinácie Slovákov, ako sú Bulharsko, Grécko, Malta či Taliansko, susedné krajiny Česko, Poľsko a Rakúsko, ale aj exotickejšie destinácie ako Thajsko, Vietnam, či Spojené Arabské Emiráty.

„Ako sme našim zákazníkom sľúbili pri uvedení 5G roamingu v apríli, tak nás veľmi teší, že sa nám podarilo pred začiatkom dovolenkovej sezóny rozšíriť počet destinácií, v ktorých môžu naši zákazníci využívať rýchle dáta v 5G roamingu o ďalších viac ako 20 krajín,“ hovorí Patrik Kollaroci, technický riaditeľ pre mobilné služby 4ka.

Kompletný zoznam krajín s 5G roamingom v sieti 4ka:

 

Viac dát v európskom roamingu

Telekomunikačný operátor 4ka okrem rozšírenia 5G roamingu do ďalších krajín tiež zvyšuje množstvo dát v paušáloch a balíkoch, ktoré môžu zákazníci 4ky využívať v krajinách EÚ. Zvýšenie sa týka všetkých zákazníkov a platí od 1.7. 2022 v Zóne 1, teda v zahraničí v rámci členských štátov Európskej únie, Islandu, Lichtenštajnska, Nórska, Veľkej Británie a Severného Írska.

Množstvo dát z Zóne 1 vo 4ke pre jednotlivé paušály a balíky od 1.7.2022: