Zdravoteka.sk s obsahom od zdravotníkov redizajnovala web, návštevnosť presiahla pol milióna. Má takúto unikátnu funkciu

Zdravoteka.sk s obsahom od zdravotníkov redizajnovala web, návštevnosť presiahla pol milióna. Má takúto unikátnu funkciu

Zdravoteka.sk vznikla pred 7 rokmi. Jej cieľom bolo obohatiť internet o obsah o zdraví od zdravotníkov. Prináša databázu chorôb a príznakov, magazínové viac rozšírené témy, funkciu “zistite možné choroby podľa príznakov”, užitočné kalkulačky, podrobné štatistiky koronavírusu, videá, články o bylinkách či databázu doktorov a ambulancií.

Stalo sa vám niekedy, že ste mali zdravotný problém alebo podozrenie na chorobu a potrebovali ste si rýchlo nájsť niekde príznaky a užitočné rady? Alebo športujete, snažíte sa jesť zdravo a radi si čítate o zdravom životnom štýle?
Už viac nemusíte hľadať odpovede na viacerých weboch. Uložte si odkaz na web Zdravoteka.sk, pretože tam nájdete všetko v kocke a priamo od odborníkov. O kvalitný a aktuálny obsah webu sa starajú rôzni zdravotníci či doktori farmácie a medicíny.

Databáza chorôb a príznakov

Na webe nájdete databázu, ktorá obsahuje až 363 chorôb. K väčšine sú pripísané príznaky, bylinky, popis, príčiny, príznaky a diagnostika.


Súčasťou databázy je aj 394 príznakov a väčšina z nich obsahuje štruktúrované údaje spárované s chorobami a ďalšími súvisiacimi príznakmi.

Magazínové viac rozšírené témy

Ide o sekciu s doplnkovými a užitočnými informáciami k databáze chorôb a príznakov. Nájdete tu ale aj ďalšie okruhy tém:

• tehotenstvo a materstvo
• kĺby a pohybový aparát
• imunita a chrípka
• trávenie
• estetika
• srdce
• a ďalšie

Unikátna funkcia “nájdi chorobu”

Zaujímavosťou je funkcia „nájdi chorobu“, ktorá vám môže dať za krátku chvíľu indíciu na to, aké choroby môžu mať ktoré príznaky. Pre čo najlepšie výsledky sa odporúča zadať do päť príznakov. Choroby sú zoradené od najviac pravdepodobných po menej pravdepodobné.

Databáza obsahuje až 363 chorôb a k väčšine sú pripísané príznaky, bylinky, popis, príčiny, príznaky a diagnostika. Funkcia má samozrejme len informačný charakter pravdepodobnosti, pri problémoch sa odporúča návšteva lekára.

Užitočné kalkulačky

Ak si chcete rýchlo vypočítať termín pôrodu, krvnú skupinu dieťaťa či BMI index, môžete využiť jednu z užitočných kalkulačiek webu. Z kalkulačiek sa dozviete tiež to, aký máte cholesterol, tep či možný pozostatok alkoholu v dychu.

Podrobné štatistiky o koronavíruse

Web prináša každý deň aktuálne informácie o pandémii doma aj v zahraničí. Nechýbajú podrobné štatistiky o počte nakazených, úmrtiach či vyliečených pacientoch.
Databáza doktorov a ambulancií

V databáze nájdete ambulancie podľa špecifikácie, odborov, chorôb, vyšetrení a lokality. Táto sekcia obsahuje približne 5-tisíc záznamov a databázu 92 vyšetrení. Dozviete sa i informácie o lekároch a nemocniciach.

Videá a silné skupiny na Facebooku

Zdravoteka.sk je moderný web, ktorý má TV Youtube kanál, pričom najpopulárnejšie video má 32-tisíc videní. Ak nemáte čas čítať, oceníte podcasty.

Zásah aj na cieľovú skupinu farmaceuti a zdravotníci cez Zdravoteka Správy

Súčasťou Zdravoteka.sk sú aj správy zo zdravotníctva. K webu patrí niekoľko stránok na Facebooku, ktoré zgrupujú cieľové skupiny:

Zdravotné sestry - Zdravoteka.sk - 3000 ľudí
Farmaceuti na Slovensku - Zdravoteka.sk - 2000 ľudí
Zdravotnícke správy - Zdravoteka.sk - 3000 ľudí

Brand safety a obnoviteľné zdroje

Zdravoteka.sk beží na serveroch, ktoré využívajú energiu z obnoviteľných zdrojov na prevádzku datacentra. Výhodou je zabezpečený tzv. brand safety pre inzerentov vďaka obsahu, ktorý pripravujú zdravotníci.
Web nedávno nielen redizajnoval, ale taktiež spustil expanziu do zahraničia. Okrem českého trhu sa sústredí aj na ďalšie tri jazykové verzie.


Zdravoteka.sk dosahuje podľa Google analytics 530-tisíc unikátnych návštevníkov, pričom väčšinu tvoria ženy. V júni spustila expanziu do zahraničia s viac ako 10-tisíc normostranami preložených textov, skúšobná prevádzka webu beží v českom, nemeckom, anglickom a srbskom jazyku.