Musk a Twitter sa dohodli, že odložia Muskovu výpoveď na súde

Musk a Twitter sa dohodli, že odložia Muskovu výpoveď na súde Reprofoto youtube Impetos

Miliardár Elon Musk a americká internetová spoločnosť Twitter sa dohodli, že odložia Muskovu na dnes plánovanú výpoveď na súde. V nasledujúcich dňoch by mohli dosiahnuť dohodu o ukončení svojho súdneho sporu, uvádzajú zdroje agentúry Reuters. To by najbohatšiemu mužovi na svete umožnilo odkúpiť prevádzkovateľa sociálnej siete, za ktorého v pondelok ponúkol pôvodne dohodnú cenu 44 miliárd dolárov, ak Twitter upustí od súdneho sporu.

Na odloženie Muskovej výpovede na súde vo Wilmingtone v americkom štáte Delaware plánovanej na dnešok sa obe strany dohodli v snahe ukončiť súdny spor. Podľa zdroja Reuters pokračujú vo vyjednávaní, konečné riešenie si ale vyžiada viac času.

Právny tím Twitteru zatiaľ žiadnu dohodu neodsúhlasil. Sudkyňa Kathaleen McCormicková v stredu uviedla, že sa pripravuje na blížiaci sa proces, ktorý sa má začať 17. októbra.

Musk sa na kúpe Twitteru dohodol tento rok v apríli. V júli však oznámil ukončenie dohody, čo zdôvodnil tým, že mu firma neposkytla údaje ohľadom falošných a spamových účtov na svojej rovnomennej sociálnej sieti. Spoločnosť Twitter následne Muska zažalovala. Obvinila ho z porušenia podmienok dohody a požiadala súd, aby nariadil dokončenie transakcie za dohodnutú cenu.

Firma označuje Muskove predchádzajúce dôvody zrušenia dohody za obyčajné zámienky; podnikateľov postup podľa nej súvisí skôr s poklesom cien akcií na burze.