Ruský vojak si doma nainštaloval ukradnutú bezpečnostnú kameru. Internety sa teraz zabávajú na tom, čo sa uňho deje (VIDEO)

Ruský vojak si doma nainštaloval ukradnutú bezpečnostnú kameru. Internety sa teraz zabávajú na tom, čo sa uňho deje (VIDEO) Instagram yan_gordienko

Ruskí okupanti na Ukrajine aj výdatne plienia, a berú naozaj všetko, pračky, elektroniku aj spodné prádlo či záchodové misy. Istý vojak si „ako suvenír“ z okupácie v ukrajinskom Lymane odmontoval funkčnú pouličnú bezpečnostnú kameru a poslal alebo sám doniesol domov do ďalekého Burjatska. Tú položili doma do vitrínky. Kamera teraz sníma, čo sa v príbytku ruského okupanta deje: ako raňajkujú, komunikujú či len tak sedia.

Na zábery upozornil instagramový bloger Yan Gordienko. Zábery má od svojich priateľov z ukrajinského Limana, ktorých okradli ruskí vojaci a včera zbadali, čo kamera natáča. „Nebolo tam veľmi čo kradnúť, a tak schmatli z okolia pouličnú sledovaciu kameru. Majitelia už na ňu zabudli, až zrazu ožila. Ukázalo sa, že vojak priniesol alebo poslal túto kameru domov svojej rodine. A nainštalovali ju nie na ulici, ale priamo v dome. A ani ju neupravili, takže zábery z neho dostávajú aj naďalej skutoční majitelia, ktorí spolu so známym youtuberom vysielajú zábery ako reality šou," napísala Украина Сейчас.

Bloger Yan Gordienko sa zabáva na tuposti zlodejov, ktorí si kameru dali do vitrínky, a vysvetľuje aj to, prečo sa rozhodli zábery zverejniť: