Orange v nezvyčajnej reklame pripomína, že nemusíte byť stále online (VIDEO)

Orange v nezvyčajnej reklame pripomína, že nemusíte byť stále online (VIDEO) Reprofoto Orange

Mobilný operátor sa v svojej najnovšej reklame prihovára trochu inak, ako zvyčajne. Spot ukazuje rodinu, v ktorej sa otec sekne vždy, keď začne používať mobil. Orange tak pripomína, že technológie majú slúžiť ľuďom, nie naopak. Hoci zákazníci Orangeu majú tú najlepšiu mobilnú sieť, neznamená to, že musia byť stále online a šéfovi odpovedať aj cez víkendy.

„Na prvé počutie môže takáto správa znieť odvážne – mobilný operátor, ktorý v kampani tvrdí, že nemáte byť stále online? Toto posolstvo je však pri bližšom pohľade v dokonalej harmónii s našou značkou. Značkou, ktorej hlavnou misiou bolo odjakživa spájať zákazníkov s tým, na čom im záleží najviac,“ hovorí Jana Danihelová, advertising strategy specialist spoločnosti Orange Slovensko.

Ide o nadnárodnú kampaň Orangeu nasadenú v niekoľkých európskych krajinách, ktorá bola adaptovaná aj na Slovensku. „Insight, že mnohí z nás aj cez víkend bez váhania zodvihnú telefón šéfovi, len aby si náhodou nepriťažili medzi kolegami, sa na našincov vzťahuje možno ešte viac,“ vysvetľuje kreatívny riaditeľ agentúry Orangeu Elite/Monday Lovers Peter Michalka.

Kampaň okrem hlavného imidžového spotu ponúkne aj kratšie formáty a online videá, v ktorých hlavná postava nachádza ďalšie kreatívne spôsoby, ako sa vyhnúť pracovným povinnostiam a telefonátom so šéfom počas víkendov a radšej trávi čas s rodinou. Orange sa pripojí k jej hlavnej téme aj internou komunikáciou – súťažou o najvtipnejšiu výhovorku, prečo sa nepripojili na pracovné stretnutie, či nálepkami pripomínajúcimi ľuďom v kancelárii, že aj keď pracujú pre mobilného operátora, neznamená to, že musia byť stále na mobile.

Vizitka kampane:

Názov kampane: Najlepšia sieť
Klient: Orange Slovensko, a.s., Monika Bakalíková, Jana Danihelová
Reklamná agentúra: Elite/Monday Lovers
Stratégia: Peter Šurin
Kreatívny riaditeľ: Peter Michalka
Art director: Kamil Krajňák
Copywriter: Filip Olšovský
Account: Natália Blašková
Account director: Roman Breja
Mediálna agentúra: Mediacom
Použité médiá: TV, online
Termín nasadenia: 22.02.2023 - 25.04.2023
Cieľová skupina: Mass market
Produkcia televízneho spotu: CAVIAR
Réžia: MAGED NASSAR