Dobré noviny majú nového šéfredaktora

Dobré noviny majú nového šéfredaktora Foto: Dobré noviny

Portál zameraný na pozitívne správy Dobré noviny mení šéfredaktora. Mediálna skupina Dobré médiá, pod ktorý web patrí, spúšťa dva nové weby.

Martina Dančiaka na pozícii šéfredaktora Dobrenoviny.sk strieda doterajší hlavný editor Marián Tabakovič, ktorý pred príchodom do Dobrých novín pôsobil ako vedúci webovej redakcie televízie TA3. 

„Pozitívnejší obsah pôsobí v týchto náročných časoch terapeuticky nielen na čitateľov, ale aj na novinárov, ktorí ho tvoria. My nechceme čitateľovi tajiť, že sa neďaleko odohráva vojna, že ceny potravín stúpli a že politická aj spoločenská situácia je zložitá. Netreba však prepadať skepse. Okolo nás je množstvo príbehov silných a statočných ľudí, ktorí čestne žijú svoje životy, pomáhajú druhým a nič za to nechcú. Máme byť na čo hrdí a máme sa čím inšpirovať," povedal Tabakovič.

Dobré noviny sú najstarším mediálnym produktom skupiny Dobré médiá, ktorá vznikla pred približne 11 rokmi. V novembri 2021 sa skupina rozrástla o rozhlasovú stanicu Dobré rádio, ktoré bude čoskoro možné naladiť na dvadsiatke FM frekvencií. Do skupiny patrí aj web tojenapad.sk, ktorý je zameraný na tipy pre domácich kutilov, záhradkárov či milovníkov skrášľovania domácností. Aktuálne skupina púšťa web PlnýHrniec.sk a ZdravéTipy.sk.