V ČR a na Slovensku odštartovala služba Canal+. Konkurovať chce Netflixu, HBO Max, či Disney+

V ČR a na Slovensku odštartovala služba Canal+. Konkurovať chce Netflixu, HBO Max, či Disney+

Českým a slovenským užívateľom je novo dostupná streamovacia služba Canal+, ktorá popri filmovej a seriálovej tvorbe ponúka zápasy anglickej futbalovej Premier League a sedem lineárnych kanálov.

Prevádzkovatelia ju predstavili dnes v Prahe. Zamerať sa chce aj na seriálovú tvorbu vlastnej produkcie či koprodukčné projekty. Konkurovať chce Netflixu, HBO Max, SkyShowtime, Disney+ alebo domácim službám Voyo a Prima+.

V ponuke bude mať Canal+ napríklad komédiu Všetko, všade, naraz, ktorá ovládla tohtoročné Oscary, britský seriál Respondér, novú sériu seriálu Kruk, v máji uvedie v českej premiére seriál Django. Predplatné zaistí prístup aj k lineárnym programom Canal+ Sport, Canal+ Action a pätici programov skupiny SPI International.

Prvým pripravovaným projektom vlastnej produkcie stanice Canal+ je šesťdielna miniséria Dcéra národa podľa osudov dcéry Karla Havlíčka Borovského Zdeňky Havlíčkovej v podaní Antonie Formanovej. Canal+ by ju mal odvysielať budúci rok v lete, minoritným koproducentom je Česká televízia. Vlani vo februári Canal+ uviedol koprodukovaný seriál Planéta Single: Osem príbehov o online zoznamovaní, ktorého prvá epizóda v hlavnej úlohe so Zdeňkom Piškulom vznikala v Prahe.

Služba je dostupná na webe www.canalplus.cz za 189 korún mesačne, na Slovensku na canalplus.sk za 7,49 €.

Canal+ Group má po celom svete 25,5 milióna predplatiteľov a je zastúpená vo viac ako 50 krajinách sveta, na všetkých kontinentoch zamestnáva takmer 7600 ľudí. Spolu s dcérskou spoločnosťou StudioCanal vlastní 12 produkčných spoločností v deviatich európskych krajinách. Vlastní tiež jednu z najväčších videoknižníc na svete, ktorej katalóg zahŕňa viac ako 8000 titulov zo 60 krajín. Prevádzkuje okrem iného aj satelitnú televíziu Skylink a freeSAT.

V Česku a na Slovensku získal Canal+ na tri sezóny počnúc aktuálnym ročníkom práva na vysielanie futbalovej Premier League. Patrí medzi subjekty, ktoré sa uchádzajú o práva na hokejovú extraligu, hovorí sa o tom, že by sa mohol prihlásiť aj do chystaného tendra na vysielanie najvyššej futbalovej ligy.