Polícia zadržala muža, ktorý sa smrťou vyhrážal prezidentke a Matovičovi

Polícia zadržala muža, ktorý sa smrťou vyhrážal prezidentke a Matovičovi Reprofoto Facebook

Vulgárne video agresívneho muža sa šírilo na sociálnych sieťach. Polícia dnes informovala, že zadržala muža, ktorý zverejnil na facebooku video, v ktorom sa vyhrážal smrťou prezidentke Zuzane Čaputovej aj poslancovi Igorovi Matovičovi aj ich rodinám. 

 

Trnavskí policajti už dotyčného poznajú, zadržali ho v trnavskom staničnom parku.

„Môžeme potvrdiť, že muž, ktorý sa vo videu 3 minúty vulgárne vyhráža smrťou prezidentke, poslancovi NR SR a ich rodinám, bol včera podvečer so súhlasom prokurátora zadržaný policajnými operatívcami,“ oznámila polícia.

Ide o 50 ročného viac krát súdne trestaného muža z okresu Pezinok. V dychu mu policajti namerali v čase zadržania do 0,5 promile alkoholu.

Polícia aktuálne vyhodnocuje všetky informácie a riziká aj smerom k dotknutým osobám. Muž je podozrivý z trestného činu nebezpečného vyhrážania.

„Upozorňujeme užívateľov sociálnych sietí, že aj v online svete ste rovnako trestno-právne zodpovední za to, aké informácie zdieľate, zverejňujete a dávate na svoje profily. Polícia vie aj napriek zdanlivej anonymite vo virtuálnom svete osobu stotožniť a obviniť z trestného činu,“ upozorňuje polícia.