Vo vydavateľstve Ringier Slovakia Media končí generálny riaditeľ

Vo vydavateľstve Ringier Slovakia Media končí generálny riaditeľ Ilustr. foto: Aktuality.sk

Na čele vydavateľstva Ringier Slovakia Media dochádza k zmene. Doterajší generálny riaditeľ Michal Maruška sa rozhodol po 16 rokoch z vydavateľstva odísť. Predstavenstvo Ringier Slovakia za nového dočasného generálneho riaditeľa spoločností Ringier Slovakia Media a Ringier Slovakia Communities vymenovalo Mareka Václavíka.

 Maruška viedol obe spoločnosti od konca roka 2021 v rámci duálneho vedenia, spolu s finančným riaditeľom Petrom Hollým, ten na pozícii pokračuje. „Uvedomil som si, že po 16 rokoch vo firme dozrel čas na to, aby som prijal nové výzvy, ktoré zodpovedajú mojim osobným a profesionálnym cieľom. Na čas v Ringier Slovakia sa pozerám s potešením a hrdosťou. Rád by som poďakoval predstavenstvu, svojmu partnerovi vo vedení Petrovi Hollému a všetkým ostatným skvelým kolegom v Ringier Slovakia za dlhoročnú a dobrú spoluprácu. Svojmu nástupcovi Marekovi Václavíkovi prajem veľa úspechov pri dosahovaní ambicióznych cieľov,“ povedal Maruška.

„Netrpezlivo očakávam a teším sa na túto novú výzvu. V úzkej spolupráci s Michalom Maruškom som odhodlaný zabezpečiť bezproblémový prechod,“ povedal Václavík.

„Verím, že Marek Václavík, ako náš nový dočasný generálny riaditeľ, odomkne nevyužitý potenciál v našom mediálnom biznise a poženie naše rastové ambície vpred,“ povedal Marc Walder, predseda predstavenstva Ringier Slovakia a generálny riaditeľ Ringier AG.

Marek Václavík svoju kariéru začal v Bratislave v roku 2001 ako spolumajiteľ a obchodný riaditeľ spoločnosti Hi-Media. Následne pôsobil štyri roky ako generálny riaditeľ a spolumajiteľ spoločnosti Blue Orange, odkiaľ prešiel ako obchodný riaditeľ, zástupca pre Slovensko a zároveň generálny riaditeľ pre južnú časť Spoločenstva nezávislých štátov do firmy Nokia Slovakia. V rokoch 2005 – 2015 bol akcionárom spoločnosti Azet.sk. Dlhodobo sa podieľa na investíciách v spoločnostiach G4, EIS Bratislava, Pex, Reinoo Coworking, Terratico j.s.a. a NG Aviation.

Odchádzajúci výkonný riaditeľ Michal Maruška zastával od roku 2007 rozličné obchodné pozície v rôznych spoločnostiach Ringier Slovakia. V roku 2019 bol vymenovaný do roly Chief Operations Officer. V roku 2021 bol poverený, spolu s finančným riaditeľom Petrom Hollým, duálnym vedením Ringier Slovakia. Obidvaja zohrali dôležitú úlohu počas integračnej fázy, po tom čo spoločnosť Ringier v lete 2021 získala všetky akcie spoločného podniku Ringier Axel Springer Media AG od firmy Axel Springer, píše spoločnosť v tlačovej správe.

Spoločnosť Ringier Slovakia, je multimediálny vydavateľský dom, Je súčasťou švajčiarskej skupiny Ringier AG. Do jeho portfólia patrí portál Aktuality.sk, ženský magazín Diva.sk, športový portál Šport.sk. Súčasťou vydavateľstva sú aj ďalšie významné produkty ako Azet.sk, komunitný portál Pokec, či bulvárny portál Koktejl.sk. Prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti United Classifieds, ktorá združuje portály ako Autobazar.eu či Nehnuteľnosti.sk, je tiež prevádzkovateľom online inzertných portálov na Slovensku.