10. ročník Upečme si Vianoce: Zamestnanci firiem sa spojili, aby podporili ľudí v núdzi

10. ročník Upečme si Vianoce: Zamestnanci firiem sa spojili, aby podporili ľudí v núdzi

S nápadom Upečme si Vianoce prišli pred viac ako 10 rokmi zamestnanci telekomunikačného operátora SWAN. Dnes prerástla táto ušľachtilá myšlienka do tradície, pri ktorej sa spojili zamestnanci firiem sídliacich v bratislavskom biznis centre L12 Eurovea City, aby spolu prežili krásny predvianočný čas a zároveň pomohli ľuďom v núdzi.

Foto: Ľudia ľuďom

„SWAN od počiatku podporuje projekt darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk, preto sme sa rozhodli urobiť aktivitu v prospech ľudí, ktorí prostredníctvom portálu hľadajú pomoc. Vyzvali sme kolegov, aby upiekli vianočné dobroty a za dobrovoľný príspevok ich ponúkli ostatným. Celý výťažok išiel na vopred vybrané výzvy na ĽudiaĽuďom.sk, sme nemierne radi, že sme takto položili základy tradície, ktorá sa dnes ešte rozrástla,“ hovorí jedna z autoriek projektu Natália Farkasová, Customer experience manažér telekomunikačného operátora SWAN.

Tento rok sa zišli v biznis centre L12 zamestnanci spoločností SWAN, Lenovo, Rödl & Partner, Boehringer Ingelheim, JUMP soft a po prvýkrát sa zapojili aj zamestnanci jedinej inštitúcie EÚ na Slovensku ELA (European Labour Authority), aby sa podelili s ostatnými o dobroty, ktoré vlastnoručne napiekli. Tí využili príležitosť nielen prispieť na dobrú vec, ale aj podiskutovať a zoznámiť sa s kolegami. Všetky vyzbierané dobrovoľné príspevky od ľudí poputujú cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk priamo ľuďom v núdzi.

„Opäť sme sa mohli zúčastniť tejto krásnej aktivity, prevetrať naše pekárske zručnosti a tým pomôcť vybraným rodinám mať krajšie sviatky s pocitom, že na svete je stále veľa ľudí, ktorí neváhajú podať pomocnú ruku. Mali sme znova možnosť stretnúť priateľov, zoznámiť sa s novými a už teraz dúfame, že sa budúci rok stretneme opäť. Tak isto by som chcela veľmi pekne poďakovať organizátorom za hladký priebeh a úžasnú vianočnú atmosféru,“ zhodnotila Martina Gašparovičová, Sale Systems Support Manager, Lenovo.

„Sme radi, že sme sa aj tento rok mohli zúčastniť tohto skvelého projektu, vďaka ktorému sme mohli pomôcť vybraným rodinám a urobiť im tak krajšie Vianoce. Dúfame, že sa o rok opäť vidíme,“ povedala Kristína Rábeková, Operational Sourcing Specialist, Boehringer Ingelheim.

Foto: Ľudia ľuďom

Všetky vyzbierané peniaze idú konkrétnym ľudom s ťažkým osudom

Podujatie Upečme si Vianoce je tradične spojené s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk, ktorý už viac ako 11 rokov pomáha ľuďom v núdzi na Slovensku. Zadarmo a bez poplatkov si môžu na stránke zaregistrovať výzvu na pomoc a cez ňu získavať príspevky od darcov. Každé jedno euro ide priamo na konkrétne výzvy. Doteraz takto prispelo viac ako 250-tisíc štedrých darcov sumou takmer 21 miliónov eur.

Zamestnancom firiem sa na podujatí „Upečme si Vianoce“ podarilo vyzbierať spolu viac ako 2000 EUR, ktoré si rozdelia rovnakým dielom vybrané výzvy uverejnené na darcovskom portáli ludialudom.sk. Vďaka štedrosti všetkých zúčastnených sa pomôže malej Lilianke, ktorá potrebuje finančné prostriedky na terapie, pani Ivane, matke 4 dcér, ktorá potrebuje pomoc pri liečbe onkologického ochorenia, či autistickým dvojičkám Alexkovi a Ryankovi.